Politiebericht Limburg-Zuid: 31-01-2001
Persberichten district Sittard (11.30 uur) Woensdag, 31 januari 2001

District Sittard

Sittard; aftappers ?
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 04.45 uur kreeg de politie een melding dat op een parkeerplaats aan de Watersley in Sittard een tweetal mannen verdacht rondstruinden. De politie die snel terplaatse ging trof er een tweetal mannen (23/24) uit Sittard aan. Bij nader onderzoek op de parkeerplaats vond de politie bij een geparkeerde auto een jerrycan met wat benzine en een slang. De politie heeft de beide Sittardenaren aangehouden op verdenking van diefstal (aftappen) van benzine uit een geparkeerde auto. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geleen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag op de Henri Hermanslaan en op de Rijksweg-Zuid in Geleen radarsnelheidscontroles gehouden. Totaal werden 1.331 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 192 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Zij krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. Daarnaast heeft de politie afgelopen dinsdag en dinsdagavond op diverse locaties in Geleen verkeerscontroles gehouden waarbij totaal 11 voertuigbestuurders werden bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden hierbij van het niet of ondeugdelijk voeren van de voertuigverlichting tot het zonder helm op een bromfiets rijden.

Geleen; binnenbrandje
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 20.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Anjelierstraat in Geleen. Bleek dat een in een ruimte geplaatste en vermoedelijk oververhit geraakte schrob/poetsmachine in brand was gevlogen. De brandweer heeft het brandje geblust en heeft daarna de flinke rookontwikkeling afgezogen.

Susteren; aanrijding
Vanmorgen omstreeks 06.00 uur vond op de kruising Dieterderweg / Provincialeweg / Maaseikerweg in Susteren een aanrijding plaats. Een 26-jarige bestuurster van een auto uit Susteren botste bij het oversteken van de kruising met haar auto tegen een bestelauto, bestuurd door een 30-jarige man uit Roermond. De autobestuurster raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd met diverse breuken/kneuzingen en vermoedelijk een klaplong per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten bij de aanrijding flink beschadigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Beek/Schinnen; bekeurd
De politie heeft afgelopen dinsdag bij algemene verkeerscontroles in Beek (Aan de drie Heren) en in Schinnen (Altaarstraat) totaal 10 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van foutief parkeren tot het niet dragen van de autogordels.