Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 31-01-2001
1ePersberichtenwoensdag31januari2001

Politieberichten

Eindhoven: Bedreiging
Dinsdagavond om 19.40 uur is op de Gen. Linckerstraat een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij op de Gen. Taylorpad een 44-jarige vrouw uit Eindho-ven met een mes bedreigd. Zij hadden daar onenigheid gekregen over het uitlaten van een hond. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Belediging
Dinsdagavond om 20.10 uur is op het St. Gerardusplein een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij riep daar zeer onwelvoeglijke taal naar een politiesurveillance. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Dinsdagavond om 20.55 uur is op de Veld. Montgomerylaan een 42-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de man daar slingerend over de weg reed. Bij controle bleek de man alcohol gedronken te hebben. De verdachte weigerde medewerking aan het onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is inbeslaggenomen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en een proces-verbaal.

Op de Gestelsestraat is woensdagmorgen om 1.34 uur een 66-jarige automobilist uit Eindho-ven aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,85 promille. De verdachte kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Belediging
Dinsdagmiddag omstreeks 13.30 uur is in het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. De man kwam schreeuwend het politiebureau binnen. Hij wilde een bezoekregeling met zijn hond. Een agente stond hem te woord. De man bleef echter schreeuwen. Hierop verzocht de agente de man het politiebureau te verlaten. Bij het verlaten van het bureau bezigde de man zeer onwelvoeglijke taal naar de agente. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Aanrijding met gewonde
Dinsdagavond omstreeks 18.05 uur raakte bij een aanrijding op de Eindhovenseweg een 26-jarige fietster uit Valkenswaard gewond. Zij stak daar tussen de stilstaande autos de weg over. Vanuit de richting Valkenswaard kwam een 48-jarige automobilist uit Valkenswaard gereden. Hij remde krachtig, doch een aanrijding met de fietster kon hij niet voorkomen. De fietster klaagde over hoofdpijn. Zij is overgebracht naar het St. Joseph-ziekenhuis.

Mierlo: Inbraak in woning
Dinsdag tussen 7.45 en 21.00 uur is ingebroken in een woning aan de Rogge. Toegang tot de woning is verkregen na het openbreken van een keukenraam. Uit de woning zijn CDs, een CD speler, een stereotoren en twee poppen gestolen.

Best: Diefstal auto
Dinsdag tussen 17.00 en 21.00 uur is vanaf de Populier een witte bestelbus, Mercedes Benz 208D, kenteken VV-33-YL, gestolen.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Geldropseweg vond dinsdagmiddag tussen 12.40 en 16.15 uur een snelheidscontrole plaats. 2.000 voertuigen werden gecontroleerd. Hiervan overtraden 135 automobilisten de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 90 km/u.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Dinsdagavond omstreeks 22.35 uur raakte bij een eenzijdige aanrijding op de Milheezerweg een 27-jarige automobilist uit Deurne gewond. Gekomen bij een wegversmalling reed hij gedeeltelijk over een vluchtheuvel, raakte de controle over zijn voertuig kwijt en botste tegen een boom. Hij klaagde over pijn aan arm en heup en is overgebracht naar het Elkerliek-ziekenhuis.

Oostelbeers: Diefstal uit garage
Tussen maandagavond 23.00 en dinsdagmiddag 12.00 uur zijn vanuit een garage van een woning aan de Langereyt twee slijptollen, een cirkelzaag, een boormachine, een compressor en een hete luchtkanon gestolen. Vermoedelijk is met een valse sleutel toegang tot de garage verkregen.