Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 31-01-2001 Mediaberichten 31 januari 2001 (12.00 uur)

Belfeld Snelheidscontrole

Belfeld De politie Limburg-Noord heeft op de Rijksweg Noord in Belfeld een snelheidscontrole gehouden tussen 14.00 en 16.20 uur dinsdagmiddag. Er passeerden 1891 voertuigen het controlepunt, waar de snelheidslimiet van 50 km/u geldt. 154 Bestuurders werden geverbaliseerd voor het overschrijden van de maximum snelheid, met een top van 89 km/u.

Panningen Diefstal uit kassa

Panningen Een onbekende man heeft dinsdagmiddag een greep gedaan in de kassa van een horecabedrijf aan de Raadhuisstraat. Hij bemachtigde hierbij een aantal bankbiljetten met een waarde van enkele honderden guldens. De verdachte speelde enkele uren achtereen op een gokkast in het bedrijf en aan het eind van de middag zag hij zijn kans schoon om bij de kassa te komen. Ondanks dat hij werd tegen-gehouden, kon hij het op dat moment aanwezige vrouwelijke personeelslid opzij duwen en met het geld vertrekken. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de man en stelt een buurtonderzoek in.

Venlo Verkeerscontrole

Venlo Maandagmiddag is door agenten van de basiseenheid Venlo-Centrum een verkeerscontrole gehouden in de binnenstad. Hierbij werden door vijf politiemensen met name veel bromfietsen gecontroleerd. Negen bromfietsers kregen een verbaal voor het rijden over de fietsersbrug, zeven maal voor het niet hebben van een certificaat, zes maal bleek het vermogen van een bromfiets te zijn opgevoerd en vier maal droeg een bromfietser geen helm. Elf automobilisten tenslotte reden door rood licht en kregen hiervoor eveneens een boete.

Venlo wapen in beslag genomen

Venlo Bij een surveillance hebben agenten op de Krefeldseweg een ploertendoder in beslag genomen en de eigenaar van het wapentuig een bekeuring gegeven. Een 35-jarige Duitser uit Gladbeck stapte dinsdagavond om 19.40 uur in zijn auto op de Panhuisstraat, en werd door de patrouille gecontroleerd op de Weselseweg. Hierbij bleek dat de man geen verdovende middelen bij zich had, maar wel troffen de agenten een ploertendoder aan. Deze werd in beslag genomen en de eigenaar kreeg een boete voor een bedrag van 300 Dm. die hij voor 15 februari moet betalen.

Venlo Bestuurders onder invloed

Thorn Een 48-jarige inwoner van Ittervoort is afgelopen nacht staande gehouden en op het gebruik van alcohol gecontroleerd op de Wal in Thorn. De man bleek te hebben gedronken, maar weigerde een blaasproef op straat. Ook verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Aan het politiebureau moest hij een ademanalyse ondergaan. Hij gedroeg zich hierbij weerspannig en recalcitrant ten opzichte van de agenten die voor dit gedrag tegen hem proces-verbaal maakten. Voor het rijden onder invloed kreeg de man eveneens een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Weert Een 35-jarige inwoner van Weert heeft afgelopen nacht een rijverbod van een uur gekregen omdat hij na het drinken van alcohol achter het stuur van zijn personenauto werd aangetroffen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Venlo Afgelopen nacht heeft de politie op de Nijmeegseweg een 45-jarige inwoner van Venlo geverbaliseerd omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde. De man viel op doordat hij op genoemde weg door een rood verkeerslicht reed. Ook op de kruising van de Nijmeegseweg en de Karbindersstraat negeerde hij het rode verkeerslicht. Op de Sint Teuniswijk werd de man tenslotte staande gehouden. Hierbij roken de agenten een alcohollucht en eisten een blaasproef. Dit werd door de verdachte geweigerd, evenals de ademanalyse aan het politiebureau. Bij de invordering van zijn rijbewijs bleek de man dit niet bij zich te hebben, waarna de auto in beslag werd genomen. Hierbij weigerde de verdachte de sleutels van zijn voertuig af te geven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor alle feiten.

Sevenum Diefstal uit bedrijf

Sevenum Uit een modezaak aan de Kerkstraat is afgelopen nacht een groot aantal kledingstukken gestolen. De daders vernielden de ruit van een etalage om binnen te komen en namen voornamelijk dure herenkostuums weg. De inbraak vond plaats om even voor 04.00 uur. Hoe groot de waarde van de buit is kon nog niet worden vastgesteld. De politie stelt een buurtonderzoek in en hoort getuigen van de inbraak.

Castenray Verkeersletsel

Castenray Een 54-jarige motorrijder uit Sevenum is vanmorgen gewond geraakt nadat hij met zijn voertuig in een sloot belandde. De man reed omstreeks 06.20 uur op de T-splitsing van de Oosterboschweg met de Vliegert van de weg, doordat het vizier van zijn helm beslagen was en er een dichte mist hing. Hij miste bij deze manoeuvre een schrikhek, maar belandde toch in de sloot met als gevolg een beenbreuk. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis van Venray.