Senter

Senter Den Haag
Postbus 30732
2500 GS Den Haag

Persbericht
Datum: 31 januari 2001

Opnieuw subsidiegeld voor samenwerkende bedrijven

Ook in 2001 geeft het Ministerie van Economische Zaken financiële ondersteuning aan bedrijven die samenwerken aan technologische innovatie. De Minister stelt NLG 30 miljoen (EUR 13,61 miljoen) beschikbaar voor de lopende indieningsperiode van de subsidieregeling Bedrijfsgerichte Technologische Samenwerkingsprojecten (BTS). Bedrijven kunnen een projectvoorstel tot en met 9 april indienen.

Het Ministerie van Economische Zaken wil met de subsidieregeling BTS bevorderen dat bedrijven bij technologisch onderzoek of technologische ontwikkeling meer samenwerken met andere bedrijven of met kennisinstellingen. De subsidieregeling stimuleert technologische samenwerking tussen bedrijven en tussen bedrijven en kennisinstellingen bij innovatief onderzoek. Een adviescommissie beoordeelt subsidieaanvragen op drie criteria: de mate van technologische samenwerking, de technische innovatie en het economisch perspectief van het onderzoek.

Vorig jaar dienden 133 bedrijven een subsidieaanvraag in bij de BTS. Van deze aanvragen werd 56 procent gehonoreerd. Via de BTS-regeling is daarmee een totaalbedrag van NLG 122 miljoen (EUR 55,36 miljoen) geïnvesteerd in het Nederlandse bedrijfsleven.

Meer informatie over de BTS is te vinden op www.senter.nl/bts.

Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken dat overheidsbeleid uitvoert op het gebied van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling hierbij is het duurzaam versterken van de positie van bedrijfsleven en kennisinstellingen in ons land. Voor meer informatie over de subsidie- en kredietmogelijkheden van Senter kunt u contact opnemen met het KMO-InformatieSenter, telefoon (070) 361 02 77.