Gemeente Ede

Ede Beter Bereikbaar; expositie in stadskantoor de doelen

Van 31 januari tot en met 16 maart 2001 is er een expositie te zien in stadskantoor De Doelen over het hoofdwegennet in en om Ede. Met behulp van beelden, kaarten en maquettes wordt een duidelijk en overzichtelijk beeld gegeven van wat er de komende jaren staat te gebeuren: de aanleg van de A30, de tuibrug over de A12 en de verbreding van de Dr.W. Dreeslaan.

Ede is bijzonder door haar ligging op de Veluwe, met een aantrekkelijk woongebied in de nabijheid van de Veluwse bossen. Ruimtelijke, recreatieve en ecologische verbindingen met de Veluwe zijn van grote betekenis. Ede heeft zich sinds de eerste helft van deze eeuw ontwikkeld van een dorp op de Veluwe tot een stad met zon 65.000 inwoners. De laatste 10 jaar zijn er een aantal uitbreidingen gekomen. Als gevolg van deze uitbreidingen kan Ede gezien worden als een compacte stad met veel nieuwe bebouwing in de kern.

Er wordt hard gewerkt aan een betere bereikbaarheid van Ede. Onlangs is de provincie Gelderland begonnen met de bouw van de nieuwe tuibrug over de A12 bij de Dr.W. Dreeslaan. Ook wordt het aantal rijbanen van de Dr.W. Dreeslaan (N781) verdubbeld en komen daar aparte busbanen en betere fietsvoorzieningen. Dit jaar begint Rijkswaterstaat met de aanleg van het ontbrekende stuk A30 dat aansluit op de A12.

Het totale wegennet is belangrijk voor de stad. Vanwege de groei van het aantal inwoners en arbeidsplaatsen is het belangrijk dat Ede goed bereikbaar is. Hiervoor zijn aanpassingen en wijzigingen in een wegennet nodig. Wijzigingen in dit wegennet kunnen enorme gevolgen hebben voor het soepel laten verlopen van de verkeersstromen en voor het functioneren van Ede.

De expositie Ede Beter Bereikbaar is te bezichtigen in de expositieruimte van stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede, gedurende de openingstijden van het infocentrum bouwen, wonen en milieu op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur.



Ede, 31 januari 2001