Ministerie EZ


DISCUSSIE OVER ECONOMIE 21STE EEUW VAN START

Datum: 31-01-2001

Tijdens een startbijeenkomst in de Ridderzaal in den Haag heeft minister Jorritsma van Economische Zaken de aftrap gegeven voor het project Economie van de 21ste eeuw. Het project onder voorzitterschap van P.Winsemius heeft als doel het komend half jaar door een brede dialoog een economische beleidsagenda voor de langere termijn tot stand te brengen. Deze zal dan in juni op een grote manifestatie worden gepresenteerd.

Het discussieproject bestaat uit vier onderdelen:

- Het nieuwe consumeren onder leiding van K.Vuursteen (voorzitter van de Raad van
Bestuur van Heineken)

- Het nieuw ondernemen onder leiding van L.van Driel (general manager van Gilde
Investment)

- Het nieuwe werk nemen onder leiding van F.Leynse (voorzitter van de HBO-raad) en

- Het nieuwe besturen onder leiding van P.Winsemius van McKinsey.
De centrale ontmoetingsplaats voor de discussie over de Economie van de 21ste eeuw is de website www.e21e.EZ.nl. Het is de bedoeling de discussie hier digitaal en transparant te voeren. Bovendien zijn op deze site onder meer het startdocument voor de discussie Bloei door Kennis, artikelen over de economie van de 21ste eeuw en verslagen van werksessies over de vier thema's te vinden.
Minister Jorritsma noemde in haar openingsspeech bij de startbijeenkomst het project een groot avontuur. "Niet alleen omdat het spannend is, maar ook omdat de uitkomst allesbehalve vaststaat. We kiezen als overheid bewust voor een nieuwe aanpak die past in deze tijd. Minder zendmast, meer antenne. Het gaat erom dat we onze toekomst openleggen. Niet dat we hem dichttimmeren met sjablonen en blauwdrukken. Want daar trekt die toekomst zich niks van aan."