PERSBERICHT

Purdoc introduceert nieuw e-Procurement-concept in Nederland: Procurement Service Providing

Amsterdam, 31 januari 2001 - Purdoc, de nieuwe naam van e-Purchasing.nl, introduceert Procurement Service Providing. De oplossing van Purdoc is een pakket van diensten en technologische oplossingen op basis van Internet, waarmee de zorgen en risico's van e-Procurement bij klanten worden weggenomen. Bedrijven die hun inkoopproces willen automatiseren, hoeven geen eigen e-Procurement-applicatie te bouwen, te implementeren en te beheren. Hierdoor zijn hoge investeringen en complexe implementatietrajecten overbodig. Purdoc speelt in op een oude behoefte met behulp van de nieuwste Internettechnologie.

"Voor iedereen is duidelijk dat e-Procurement in de nabije toekomst een grote rol zal gaan spelen, of zelfs al speelt", zegt Harm Goossens, Managing Director Purdoc Nederland. "De kostenbesparingen die ermee gerealiseerd kunnen worden, zijn significant. Toch merken wij dat bedrijven huiverig zijn om er echt mee te starten. Met Purdoc is e-Procurement niet meer eng. Op basis van Procurement Service Providing nemen we alle problemen met betrekking tot e-Procurement uit handen van onze klanten. De klant heeft slechts één aanspreekpunt en door het gebruik van onze applicatie worden de up-front investeringen beperkt en zijn de implementatietijd en -inspanning voor de organisatie minimaal. We hosten en beheren de technische applicatie, waardoor onze klanten geen software hoeven aan te schaffen en te implementeren. Bovendien verzorgen we de aansluiting van leveranciers, onderhouden de catalogi en trainen de gebruikers. Kortom, een totaaloplossing die alle sores bij onze klanten uit handen neemt."

Vorig jaar is e-Procurement echt ontdekt. Het wordt gezien als een belangrijke manier om de inkoopkosten drastisch te verlagen en zo de winst te verhogen. Bedrijven zijn e-Procurement op grote schaal aan het invoeren vanwege de te realiseren besparingen, die tussen de 5% en de 15% van de totale inkoopkosten liggen. De internationale onderzoeksbureaus, zoals Gartner, Forrester en IDC, laten zich ook niet onbetuigd. Hun gezamenlijke visie komt hierop neer: bedrijven die geen energie steken in e-Procurement, laten grote kansen liggen.

Over Purdoc
Purdoc is Nederlands eerste en enige Procurement Service Provider (PSP). Het bedrijf biedt een pakket diensten en technologische oplossingen voor het automatiseren en stroomlijnen van het inkoopproces via Internet. Met Purdoc hoeven bedrijven geen eigen e-Procurement-systeem te bouwen, te implementeren of te beheren, waardoor hoge investeringen en complexe implementatietrajecten overbodig zijn. Purdoc is sinds juni 2000 actief op de Nederlandse markt en heeft 21 medewerkers. De activiteiten vinden plaats vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam.