Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 31-01-2001 Persberichten districten Kerkrade en Heerlen Woensdag 31 januari 2001 - 13.30 uur

Kerkrade; dronken bestuurder
Woensdag 31 januari 2001 werd om 00.30 uur op de Dentgenbachweg in Kerkrade een 25-jarige man uit die plaats bekeurd. Onder invloed van alcohol had hij te hard over genoemde weg gereden en daarbij de controle over zijn voertuig verloren. Hij belandde toen in een naast de rijbaan staande heg. De blaastest gaf een promillage van 1,28 aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoensbroek; bij toeval hennepplantage ontdekt
Tijdens hun patrouille zag de politie op dinsdag 30 januari om 12.15 uur dat de ruit van een woning aan de Hoofdstraat in Hoensbroek ingegooid was. Omdat het vermoeden bestond dat er ingebroken was en de inbreker zich mogelijk nog in de woning bevond, werd het pand betreden. Tijdens het onderzoek werd echter geen inbreker aangetroffen maar een in werking zijnde hennepplantage op een van de slaapkamers. Het betrof 152 planten. Deze planten alsmede de gebruikte groeiapparatuur werden in beslag genomen. Bij de woning werd ook nog een van diefstal afkomstige bromfiets aangetroffen en in beslag genomen. De 33-jarige bewoner van het pand werd ter plaatse ontboden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Door Essent werd hem alvast een boete van f.1000,= opgelegd omdat gemanipuleerd was met de elektriciteitsmeter.

Brunssum; ontzegging rijbevoegdheid
Dinsdag 30 januari werd om 16.50 uur op de Emmaweg in Brunssum een 39-jarige autobestuurder uit Sittard gecontroleerd. De man bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben tot 24 maart 2001. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Hoensbroek; hennepplantage
In een woning aan de Bakkerstraat in Hoensbroek werden dinsdag 30 januari om 17.10 uur de toppen van 218 hennepplanten in beslag genomen. De planten waren net geoogst en lagen te drogen. Tegen de 23-jarige bewoonster en haar 24-jarige vriend wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; inbeslagname wapens
Een 46-jarige autobestuurder uit Maastricht werd woensdag 31 januari om 02.55 uur op de Voskuilenweg in Heerlen gecontroleerd. Tijdens die controle vond de politie in zijn auto een busje met traangas, een honkbalknuppel en een verboden mes. Deze wapens werden in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)