Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 31-01-2001 2e persbericht 31 januari 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bromfietscontrole
Woensdagmorgen van 7.45 tot 9.45 uur is op het Insulindeplein een bromfietscontrole gehouden. 36 bromfietsen zijn gecontroleerd. 20 daarvan kregen een proces-verbaal voor een te hoog vermogen, ondeugdelijke remmen, geen helm en technische eisen.

Helmond: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen om 9.30 uur is op het Stationsplein een 41-jarige man uit Helmond aange-houden. Bij het zien van een politiesurveillance verliet de man snel de NS stationshal. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een vervoersbewijs. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Nazarethstraat is woensdagochtend tussen 6.45 en 7.45 uur een grijze Opel Kadett met het kenteken TZ-94-ZY gestolen.

Deurne: Hennepkwekerij opgerold tijdens milieucontrole De politie voerde dinsdag in samenwerking met de Gemeente Deurne, het Waterschap en de Algemene Inspectie Dienst (AID) afdeling Zuid een milieucontrole uit bij een landbouw- en veeteeltbedrijf aan de Vuurlinie. Tijdens de algemene controle stuitte men op zestig kratten met henneptoppen die te drogen lagen, ruim 26 kilogram. Een verdere zoektocht leidde naar een ondergronds gelegen hennepkwekerij. In deze kwekerij werden de voorbereidingen voor een nieuwe oogst aangetroffen. De ruimte was ingericht voor naar schatting 1.000 hennepplanten. Ook bevond zich ondergronds een snijruimte voor de hennep. Zowel de hennepoogst als de benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Voor het kweken van de planten werd illegaal stroom afgetapt. Het energiebedrijf heeft de stroomvoorziening van het bedrijf afgesloten en stelt een onderzoek in. Zodra de achterstallige kosten betaald zijn kan het bedrijf weer gebruik maken van elektriciteit. Verder werden milieugevaarlijke stoffen op onjuiste wijze opgeslagen in het bedrijf en werd gebruik gemaakt van een grote illegale allesbrander. Ook werd een tiental verschillende verpakkingen met illegale bestrijdings- en geneesmiddelen aangetroffen. Een 43-jarige verdachte man uit Deurne is dinsdagmiddag om 13.45 uur op het bedrijf aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

Someren: Inbraak in woning
Tussen dinsdagavond 23.30 en woensdagmorgen 3.30 uur is ingebroken in een woning aan de Brink. Een toegangsdeur is opengebroken. Uit de woning zijn autosleutels, een fotocamera en geld gestolen. Bij controle bleek de in de garage staande personenauto te zijn verdwenen. Het is een groen Opel Vectra met het kenteken 11-DR-SF.

Riethoven: Weer inbrekers betrapt
De politie van de Kempen controleert s nachts nog steeds intensief de dorpen in de Kempen in verband met de woninginbraken. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag had dit weer succes. Tegen 4.00 uur werd een inbraak gemeld bij een woning in Riethoven. Meteen werden zoveel mogelijk surveillance-eenheden in de omgeving gestuurd. Een van deze eenheden ontdekte in de buurt van Riethoven een BMW-personenauto met drie personen. De auto ging er vandoor, achtervolgd door de politieauto. Tijdens de achtervolging bleek dat de auto was gestolen. Via de A67 ging het richting België, soms met snelheden van meer dan 180 km/u. De Belgische politie, waarmee intensief wordt samengewerkt, werd gewaarschuwd. Op de afslag Mol-Retie ging het voor de BMW te snel; hij vloog de bocht uit en ging over de kop. Een van de inzittenden kon ontkomen, de twee anderen waren enigszins versuft, en konden aangehouden worden door de Belgische politie. Ze zijn na een bezoek aan het ziekenhuis in België ingesloten en de uitlevering is gevraagd. Het gaat ook hier weer om Kosovaren. Ook de Belgische politie had resultaat. In dezelfde nacht konden zij in Retie drie Kosovaren aanhouden. Zij reden in een auto en worden ook verdacht van inbraken in België.

Veldhoven: Extra aandacht voor snelheidsovertreders De politie heeft in de maand januari op diverse plaatsen snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 6.534 voertuigen gecontroleerd. 544 bestuurders overtraden de toegestane snelheid. Dit betekent dat van de twaalf gecontroleerde voertuigen één voertuig de plaatselijk geldende toegestane snelheid overschreed. De controles vonden plaats op een aantal wegen waarop de toegestane snelheid 30 km/u is zoals de Binnenweg, de Oortlaan, de Nijverheidslaan, de Ambachtslaan en de Broeklaan. Ook werden controles uitgevoerd op de Sondervick, de Sterrenlaan, de Dorpstraat, de Provincialeweg en de Run 4200 waar de toegestane snelheid 50 km/u is. Deze intensieve controles zullen worden voortgezet.