Siemens

Persbericht

A&D SH 200006.432

Den Haag, woensdag 31 januari 2001

Siemens breidt MES-software uit met Plant Maintenance Management System van Ivara

Siemens heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Canadese firma Ivara Corp. te Burlington, Ontario. De overeenkomst heeft betrekking op Maintegrity, het Plant Maintenance Management System van Ivara. Siemens kan deze pakketten nu wereldwijd leveren als onderdeel van de Siemens MES-software (Management Execution System). Verder heeft Siemens Maintegrity geïntegreerd in Industrial Framework, het Siemens-platform voor MES-pakketten. De overeenkomst over Maintegrity omvat de PMMS-softwarepakketten voor EAM (Enterprise Asset Management), CMMS (Computerized Maintenance Management Systems) en EXP (Expert Maintenance Programs).

De Maintegrity PMMS-pakketten worden gebruikt bij het onderhoud van proces- en productie-installaties. Met PMMS kan men de werkzaamheden hiervoor plannen en coördineren met als doel de kosten voor het onderhoud te verminderen. Hierdoor is de beschikbaarheid van de machines en installaties te verhogen en de magazijnvoorraad reserve-onderdelen te optimaliseren.

Maintegrity is geschikt voor gebruik in alle machine-intensieve industrietakken, zoals de chemie, farmacie, voedings- en genotmiddelen, automobielindustrie en de fabricage van elektronische componenten. Specifieke functies bij Maintegrity zijn het beheer van objecten in het onderhoud, de opbouw van de onderhoudsstrategie, het samenstellen van werkschema's, de planning van de onderhoudscapaciteit, het verwerken van binnenkomende gegevens om het onderhoud uit te voeren en het verwerken van historische gegevens om de onderhoudskosten te optimaliseren. Maintegrity omvat ook meer complexe functies. Een voorbeeld is het verwerken van informatie over onderhoudscriteria en diagnose stellen over de gehele situatie van een installatie. Verder kan men het preventieve onderhoud van te voren bepalen om uitval van machines te voorkomen.

De integratie van het automatiseringsniveau van de controllers met het MES- en ERP (Enterprise Resource Planning) -niveau is op dit moment een van de belangrijkste doelstellingen van IT-oplossingen bij industriële automatisering. Door systeemintegratie wordt een integraal informatieplatform binnen een onderneming gerealiseerd. Dankzij deze integratie kan iedere gebruiker binnen een onderneming de gewenste informatie op het juiste moment en op de juiste plaats ter beschikking worden gesteld. Siemens ondersteunt met zijn leveringsprogramma Totally Integrated Industrial IT het platform Industrial Framework, dat eind 2000 is gepresenteerd. In Industrial Framework kunnen verschillende "Best of class"-softwarepakketten met een minimum aan werkzaamheden met elkaar worden verknoopt. Doelstelling is hiermee een branche-overschrijdende industriële standaard te verschaffen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
divisie Industrie, de heer Dolf van Eendenburg
tel. (070) 333 3448, e-mail: dolf.eendenburg@siemens.nl

Nadere inlichtingen voor de redactie:
afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos
tel. (070) 333 2325, e-mail: bernard.bos@siemens.nl

Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

© Siemens Nederland N.V. 2001