Provincie Groningen

Groningen, 31 januari 2001 Persbericht nr. 18

Hendrik Jan Bolding nieuwe griffier Provincie Groningen

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten om de heer Hendrik Jan Bolding uit Lelystad voor te dragen aan Provinciale Staten als griffier van de Provincie Groningen. Wanneer Provinciale Staten op 14 maart 2001 instemmen met het voorstel, zal de heer Bolding per 1 mei 2001 in functie treden.

De heer Bolding (45 jaar) werkt sinds 1980 bij de gemeente Lelystad, waarvan de laatste acht jaar als gemeentesecretaris. Na het behalen van het Doctoraal Nederlands Recht in 1988, volgde de heer Bolding een postdoctorale opleiding Management Publieke Sector. Eerdere werkgevers van de heer Bolding zijn het Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders en de gemeenten Steenwijk en Ruinen.

Als gemeentesecretaris in Lelystad werkte Bolding ondermeer aan:
* het opstellen van het Masterplan Versnelde Groei een visie op Lelystad en de mogelijke groei naar 80.000 inwoners en 32.000 arbeidsplaatsen;

* de ontwikkeling en implementatie van een nieuwe bedrijfsfilosofie om het hiervoor genoemde Masterplan aan te kunnen in de ambtelijke organisatie (met daarin aandacht voor strategie en bestuur, planning en control, human resource management, communicatie, informatiebeleid en beheer, kwaliteitszorg, structuur);
* de ontwikkeling van een financieel beheersinstrumentarium /controlfunctie binnen de gemeente.

De selectie van de kandidaten is voorbereid door vier commissies bestaande uit Collegeleden, gezamenlijke fractievoorzitters, het managementteam en een delegatie uit de ondernemingsraad.

Daarna is er nog een laatste gesprek geweest met twee eindkandidaten en een commissie bestaande uit Hans Alders (Commissaris van de Koningin), Henk Bleker (gedeputeerde Personeel & Organisatie), Marc Calon (gedeputeerde Financiën), Hans Gerritsen (namens de voorzitters van de Statenfracties), Henk Menninga (namens het MT) en OR-voorzitter Aad Brakema (namens de medewerkers).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joske Kluvers van de afdeling Bestuurscontacten, 050 - 316 41 39.