Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Afdeling Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 31 januari 2001

Afdeling Communicatie

Staven, Diensten, Bedrijven en Voorzieningen Persbericht

Voorzieningen
Staven van het CvB
Diensten en bedrijven
met o.a.:
Dienst Communicatie en Marketing
Overige

KU NIJMEGEN VERHOOGT AIO-SALARISSEN

Met ingang van 1 januari 2001 krijgen aio's en oio's in dienst van de KU Nijmegen een salarisverhoging van 9%. Dat bedrag is inclusief de voor alle KUN-medewerkers geldende overhevelingstoeslag van 1,9% per die datum.
Het geld voor deze verhoging komt van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Met ingang van het jaar 2000 stelde de minister voor alle universiteiten 40 miljoen gulden ter beschikking. De KU Nijmegen krijgt daarvan 3,2 miljoen gulden en een deel daarvan wordt aangewend voor deze salarisverhoging. Een ander deel is besteed aan de cao-loonsverhoging van 1 juni 2000. Aio's krijgen tevens een eenmalige uitkering over dat jaar (f 2.600,-- bruto bij voltijds dienstverband).

Jonge onderzoekers hebben in het verleden herhaaldelijk aandacht gevraagd voor hun arbeidsmarktpositie. Loopbaanbeleid is daarmee onlosmakelijk verbonden. In de loop van dit jaar zal de KU Nijmegen haar plannen op dit gebied presenteren. Naast de salarisverhoging hebben de aio's recht op een tegemoetkoming van f 12.000,-- netto. Die is bedoeld ter financiering van faciliteiten zoals aanschaf van een pc, een thuiswerkplek, druk van proefschriften en kosten van de receptie.