Volksunie

Afgekeurd ontwerp van beslissing van de Partijraad dd. 30.01.2001 (31/01/01)

Voor een goed begrip vindt u onderstaand de letterlijke tekst van het voorstel zoals dit gisteren aan de partijraad ter goedkeuring werd voorgelegd. Dit voorstel werd door de partijraad afgekeurd met 69 neen-stemmen, 61 ja-stemmen en één onthouding.

De Partijraad van de Volksunie, bijeen op 30 januari 2001, heeft na een uitgebreide beraadslaging en na het verkrijgen van de toelichting de door haar onderhandelaars bereikte resultaten goedgekeurd.

De partijraad vraagt dat het Partijbestuur en de aangeduide mandatarissen onmiddellijk besprekingen zouden aanvatten over alle voorziene samenwerkingsakkoorden (o.m. Buitenlandse Handel, Kadaster en Plantentuin van Meise) en over de noodzakelijke preciseringen inzake ontwikkelingssamenwerking en de bevoegdheden van de gemeenten inzake bestuurlijke politie.

Anderzijds stelt de Partijraad vast dat op Brussels niveau de besprekingen omtrent de Hoofdstedelijke Instellingen (mini-costa) thans hervat worden waarbij gestreefd wordt naar een optimale vertegenwoordiging van de Vlamingen in de Brusselse instellingen.

In functie van deze elementen zal de Partij ten gepasten tijde haar definitieve houding bepalen.

Auteur:
VU Nationaal
Fons Borginon en Geert Lambert, ondervoorzitters VU

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@volksunie.be
Url: www.volksunie.be