Gemeente Nieuwegein

Gemeente plaatst meer drempels in Zandveld na inspraak (31 januari)

Onlangs heeft de gemeente het wijkverkeersplan voor Zandveld ter inspraak voorgelegd aan belanghebbenden. In het wijkverkeersplan Zandveld zijn de plaatsen aangegeven waar snelheidsremmende maatregelen het te hard en onveilig rijden zullen verminderen. Het wijkverkeersplan kreeg positieve reacties tijdens het inloopspreekuur in De Spil op 20 december vorig jaar. De insprekers vroegen wel om meer snelheidsremmende voorzieningen.

Naar aanleiding van de inspraak heeft het College van burgemeester en wethouders besloten tot de volgende aanpassingen: · toevoegen van een drempel in de Berkstraat, Meidoornstraat en Esdoornstraat;
· geen plateau, maar een drempel in de Zuiderstraat nabij de Oosterstraat;
· instellen van een parkeerverbod over een lengte van 20 meter aan de westzijde van de Lijsterbesstraat, om de verkeersveiligheid voor inrijdend verkeer te verbeteren;
· aanbrengen van een fietssuggestiestrook op de Henri Dunantlaan.

Op 8 februari vanaf 20.00 uur behandelt de raadscommissie Verkeer, Milieu en Cultuur het wijk-verkeers-plan Zandveld. De raadscommissie vergadert in het gemeentehuis, Martinbaan 2. De vergadering is openbaar.
De start van de uitvoering wordt na de zomervakantie verwacht.

Geïnteresseerden kunnen telefonische inlichtingen inwinnen bij de heer Piso (030-6071835) of de heer Otte (030-6071289).