Politiebericht Flevoland: District Zuid 3-02-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijdingen door gladheid
FLEVOLAND Tussen 11.00 uur vrijdag en 11.00 uur zaterdag hebben zich voor zover bekend in totaal 14 aanrijdingen voorgedaan. Daarvan zijn 7 aanrijdingen vermoedelijk mede veroorzaakt door sneeuwval en gladheid. De aanrijdingen vonden voornamelijk plaats in noordelijk Flevoland. Bij 4 van de 14 aanrijdingen hebben mensen letsel opgelopen. Vandaag zal er nog meer sneeuw gaan vallen, dus voorzichtigheid is geboden. Maak uw ruiten en lampen goed schoon en sneeuwvrij, houd afstand en pas uw snelheid aan.
EMMELOORD Een 66-jarige vrouw uit Emmeloord is vrijdagochtend met haar fiets ten val gekomen. Ze reed over de Morrastraat toen zij vermoedelijk door het gladde, schuin aflopende wegdek weggleed. Ze raakt met haar hoofd het achterwiel van een geparkeerde auto. Ze is ter observatie opgenomen in het Dr. Jansenziekenhuis.

Aanrijdingen met letsel
LELYSTAD Op de T-kruising Westerdreef/Stadseiland heeft vrijdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Een 34-jarige automobiliste uit Lelystad wilde met haar auto vanaf Stadseiland de Westerdreef opdraaien, maar gaf geen voorrang aan een 25-jarige automobilist uit Lelystad. De auto van de man werd aan de linkerachterzijde geraakt, waardoor hij de macht over het stuur verloor en vervolgens frontaal tegen een boom reed. De man is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis, maar mocht na behandeling weer weg. Beide voertuigen zijn afgesleept. De brandweer heeft de boom moeten omzagen.
EMMELOORD Een 39-jarige vrouw uit Zaandam is vrijdagavond op de Marknesserweg in de sloot geraakt. Vermoedelijk werd zij verblind door een tegenligger die met groot licht reed, waardoor zij een bocht miste en aan de linkerzijde van de weg in de sloot terechtkwam. Zij en haar zes inzittenden zijn lichte verwondingen overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis.
ALMERE Een 15-jarige jongen uit Almere is vrijdagmiddag op de Korenbloemweg met zijn fiets ten val gekomen. Hij reed over de stoep, wilde de straat oversteken maar zag een 43-jarige automobiliste uit Almere over het hoofd. Een aanrijding was onvermijdelijk. De jongen reed tegen de auto. Zijn vallende fiets veroorzaakte schade bij een geparkeerde auto. De jongen is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De auto van de vrouw is afgesleept.

Autodief weer opgepakt
LELYSTAD Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die donderdag was aangehouden wegens rijden in een auto die aan de Wittezeestraat gestolen was, is weer aangehouden. Hij was vrijdagmiddag met een dagvaarding heengezonden en werd nog geen uur later op het Stationsplein weer aangehouden wegens winkeldiefstal. De man is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanhoudingen na vechtpartij
LELYSTAD Twee mannen uit Zwolle van 18 en 20 jaar zijn vrijdagnacht na een vechtpartij voor een discotheek aan de Middenweg aangehouden. Op het moment dat surveillerende agenten politieagenten de ruzie wilden sussen, verhevigde de strijd zich. Toen de agenten de 18-jarige wilden aanhouden, gaf de 20-jarige een van de agenten een klap tegen het hoofd. Beide mannen zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanhoudingen Opiumwet
ALMERE De politie heeft donderdagavond in de buurt van de Ravesteynstraat zeventien aanhoudingen verricht wegens verdenking van handel van drugs. Twee verdachten, een 23-jarige vrouw en een 21-jarige man uit Almere zijn nog nader verhoor in verzekering gesteld. Bij de twee verdachten werden in totaal 51 bolletjes cocaïne aangetroffen.

Aanhouding man in gestolen auto
ALMERE Vrijdagmorgen is een 28-jarige man uit Badhoevedorp aangehouden wegens betrokkenheid bij autodiefstal. Agenten zagen de auto nogal vreemd geparkeerd staan op de Oldewierde. De auto bleek ik Hoofddorp gestolen te zijn. Toen zij een kijkje gingen nemen, bleek er een man in te liggen. De man bleek een nepwapen en diverse gestolen papieren bij zich te hebben. De verdachte is overgebracht naar de politie Hoofddorp die de zaak voortzet.

Easy Riders Controle
ALMERE De politie heeft donderdag in het kader van het Easy Riders Project een bromfietscontrole uitgevoerd op Weerwater en bij het ROC in Almere Buiten. In totaal werden36 voertuigen gecontroleerd die gezamenlijk goed waren voor 39 overtredingen: 18x constructiesnelheid, 4x rijden zonder helm, 2x niet voeren van het gele plaatje, 7x rijden zonder certificaat, 4 waren er niet verzekerd, 1 had te gladde banden en 3 konden hun verzekering niet tonen.

Brand aan de Markt
ALMERE In een portiek aan de Markt zijn vrijdagmiddag heeft een kokosmat vlam gevat. Binnen korte tijd stond de portiek vol zwarte rook die zich verspreidde in de woningen. Een aantal bewoners zijn door de brandweer met een ladderwagen uit de woningen gehaald. Daarnaast is een hond bevrijd uit een van de woningen. In tegenstelling tot berichten die eerder in de media naar voren zijn gebracht, zijn er geen mensen gewond geraakt. Een baby is voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis, maar er werd na korte tijd weer ontslagen. Vijf mensen zijn ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht, maar ook zij hadden geen letsel opgelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 36-jarige automobilist uit Almere heeft vrijdagnacht onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt op de Hogering. Hij kwam vanaf de A6 en draaide linksaf de oprit naar de A6 op. Hij zag daarbij een politieauto over het hoofd. Beide autos zijn afgesleept. Beide agenten liepen licht letsel op. Een agent heeft ter controle een bezoekje gebracht aan het ziekenhuis. De Almeerder bleek gedronken te hebben. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van bijna 1,5 (655 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 7 uur.

ALMERE Een 51-jarige automobilist uit Almere is vrijdagnacht op de Westerdreef aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van bijna 1,0 (435 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 4 uur.