Chrysler Nederland


3 februari 2001

Geheel vernieuwde Cherokee maakt debuut in Genève
Door innovatieve technologieën, constante verfijning en een in de loop van zes decennia opgebouwde, rotsvaste reputatie, is het merk Jeep alom de bekendste, meest gerespecteerde naam in het hele sport-utility marktsegment van auto's "voor overal en alles".

De nieuwe Cherokee komt de toch al aanzienlijke Jeep-gelederen versterken als derde lid van het legendarische merk. De Grand Cherokee is het vlaggenschip met een exterieur dat een aparte aantrekkingskracht ontleent aan heel eigen, luxe kenmerken, maar met behoud van voldoende echte Jeep-ruigheid om het gevoel van merktrouw van de echte liefhebber te behouden. De Cherokee met zijn klassieke Jeep lijnen, aantoonbare ruige Jeep-kwaliteiten en kracht, vormde in 1984 de start van de hausse in het sport-utility segment. De Wrangler, het gekoesterde symbool van het merk Jeep, blijft populair door zijn jeugdige uitstraling van pret, vrijheid, echt de auto voor overal en voor alles.
Als directe nazaat van de originele Jeep draagt hij dat heel unieke Jeep-erfgoed lang nagemaakt maar nooit geëvenaard in zich.

De volkomen nieuwe Cherokee zet de Jeep-traditie van off-road-kracht en duurzaamheid voort maar voegt hieraan een wegligging en raffinement op hoog niveau toe.

Met de introductie van de Jeep Cherokee neemt Jeep opnieuw een koppositie in design en techniek. De volkomen nieuwe Jeep-constructie van de onafhankelijke voorwielophanging met schroefveren biedt niet alleen verbeterd rijgedrag en hanteerbaarheid maar ook een preciezere
- op het Rubicon-tracé beproefde - besturing. De achterwielophanging met langsdragers en schroefveren, gelijk aan die van de Grand Cherokee, levert soepele, comfortabele rijeigenschappen op. De precies werkende tandheugel-rondselstuurinrichting, ontworpen op de befaamde Jeep off-road-vastheid, biedt ook een uitstekende dynamiek op de weg.