Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad, 10.45 uur
Verdachten aangehouden met nepwapen

UTRECHT Zaterdagochtend werden op de Catharijnebaan twee Utrechtse mannen van 27 en 29 jaar oud aangehouden na een zogeheten uitpraatprocedure.
Een paar uur eerder, vrijdagavond omstreeks kwart voor twaalf, kreeg de politie de melding dat bij een benzinepompstation aan de Einsteindreef een man uit een auto aan het zwaaien was met een vuurwapen. Het kenteken van de auto werd doorgegeven, maar de auto was al weggereden voor de politie ter plaatse kwam. Later die nacht werd de auto rijdend gesignaleerd op de Catharijnebaan en daar aan de kant gezet. Na de uitpraatprocedure waarbij de twee verdachten werden aangehouden, werd de auto doorzocht. Een nepwapen werd aangetroffen. De verdachten (waarvan één probeerde een valse naam op te geven) zijn ingesloten op het politiebureau.

Winkeldiefjes krijgen HALT-straf

UTRECHT - Twee meisjes van 16 (uit Leersum) en 15 (uit Alphen aan de Rijn) werden vrijdagmiddag aangehouden in een winkel aan de St. Jacobsstraat omdat zij kleding hadden willen stelen. Een beveiligingsmedewerker vond dat het tweetal zich verdacht gedroeg.

De meisjes haalden diverse kledingstukken uit de winkel waarna zij de pashokjes inliepen; vervolgens kwamen zij met de kledingstukken weer naar buiten en begaven zich richting de uitgang. Personeel dat de kleding bekeek, zag dat vier kledingstukken waren vernield. De meisjes werden aangehouden en gaven toe geprobeerd te hebben de kleding te stelen.
Beiden werden overgedragen aan de politie die met de ouders en de meisjes een gesprek voerde. De twee zullen bij Bureau Halt een taakstraf gaan uitvoeren.

Bromfietser rijdt tegen auto aan

UTRECHT Op de kruising van de Bleekstraat met de Vaartsestraat ontstond vrijdagavond om zeven uur een aanrijding tussen een bromfietser en een personenauto.
De 16-jarige Utrechtse bestuurder van de bromfiets reed op de Bleekstraat vanuit de richting van de Vondellaan en negeerde op de kruising het rode verkeerslicht. Hierdoor botste hij op een personenauto waarvan de 26-jarige bestuurster uit Utrecht zojuist naar links stuurde om in de richting van de Vondellaan te rijden. De 16-jarige jongen had letsel aan zijn kin en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurszijde van de personenauto was beschadigd.

Alcoholcontrole

UTRECHT Tijdens een alcoholcontrole op de Baden Powellweg, Briljantlaan en Biltstestraatweg werden in de nacht van vrijdag op zaterdag (van half negen tot half drie) 825 bestuurders van autos gecontroleerd op het gebruik van alcohol.
Zes bestuurders hadden teveel gedronken. Drie van hen zoveel (meer dan
1,4 promille) dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Een 26-jarige man uit Utrecht had een alcoholpromillage van 2,45 in zijn bloed.

Op de Europalaan werd een 36-jarige Utrechter aangehouden met een alcoholpromillage van 1,7 in zijn bloed. Ook zijn rijbewijs bleek vervallen te zijn sinds medio 1998. Ook moest hij nog diverse bekeuringen betalen. Hij werd ingesloten.

Verkeerscontroles in de stad
UTRECHT Bij een snelheidscontrole op de Blauwkapelseweg werd vrijdagmiddag tussen kwart over één en kwart over twee de snelheid gemeten van 530 passerende autos.
Vijfentwintig bestuurders reden te hard. Hoogst gemeten snelheid was 70 km/u.

Op de Eykmanlaan reden vrijdagmiddag tussen één uur en drie uur 45 automobilisten harder dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was hier 73 km/u.

Ook op de Maliesingel werd vrijdagochtend tussen kwart over tien en kwart voor twaalf gecontroleerd op snelheid. Van de 585 passerende autos reden er vijftig te hard. Hoogst gemeten snelheid: 78 km/u.

Op de Rijksstraatweg werden vrijdagmiddag zeven bestuurders bekeurd omdat zij over de busbaan reden.