Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.40 uur
Man op step veroorzaakt botsing

AMERSFOORT - Op de kruising van de Van Asch van Wijckstraat met de Snouckaertlaan en de Brouwersstraat ontstond vrijdag rond het middaguur een aanrijding tussen een bus en een 20-jarige man uit Bunschoten op een step.
De 20-jarige man wilde vanaf de Snouckartlaan de Brouwersstraat inrijden. Het verkeerslicht op het kruispunt dat hij moest oversteken stond voor hem op rood. Terwijl een bus de kruising wilde passeren reed ook de steppende man het kruispunt op en werd door de bus geraakt.
De stepper had tijdens de aanrijding zijn walkman op. Het is niet bekend wat het letsel is van de man op de step.

Bromfietser gewond bij aanrijding

AMERSFOORT - Op de Daam Fokkemalaan raakte vrijdagmiddag rond het middaguur een 22-jarige bromfietser uit Amersfoort gewond bij een aanrijding.
De bromfietser reed over het fietspad en stak plotseling over in de richting van de Heemskerklaan. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de personenauto die die op de Daam Fockemalaan reed. De bestuurder van deze auto, een 35-jarige man uit Leusden, kon de bromfiets niet meer ontwijken en de 22-jarige man kwam op zijn motorkap terecht. Vervolgens viel hij op de grond.
De bromfietser is naar het ziekenhuis vervoerd met letsel aan zijn ledematen.

Dronken man rijdt tegen lantaarnpaal

AMERSFOORT Een 29-jarige man uit Leusden werd vrijdagavond om half acht aangehouden op de oprit van de A-1, bij Amersfoort noord. De man bleek de oprit te zijn opgereden, van de weg te zijn geraakt en tegen een lantaarnpaal tot stilstand te zijn gekomen. De blaastest wees uit dat de man gedronken had; hij had een alcoholpromillage van 1,55 in zijn bloed. Met een rijverbod van zeven uur en een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen, mocht de man het politiebureau verlaten.

Dronken bestuurder

AMERSFOORT Op de A-28 werd vrijdag om middernacht een 53-jarige man uit Almere-Buiten aangehouden.
Door een getuige werd gemeld dat de man rijgedrag vertoonde alsof hij dronken was. De politie achtervolgde de auto toen deze bij Hoevelaken de A-28 opreed. Daar werd de bestuurder staande gehouden met een (naar later bleek) alcoholpromillage van 2,00 in zijn bloed.Het rijbewijs van de man (dat bleek niet meer geldig te zijn) werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van tien uur. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.