Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 3-02-2001 Persberichten district Sittard
Zaterdag 3 februari 2001

Geleen/Sittard; Inbraken
Vrijdagavond werd ingebroken in een woning gelegen in de Vermeerstraat in Geleen. Mens verschafte zich toegang tot de woning via inklimming. Gestolen werden munten

Ook een winkel gelegen in de Limbrichterstraat in Sittard kreeg vrijdagavond ongewenst bezoek. Men kwam in de winkel na het forceren van de voordeur. Uit de zaak werd de hele -overigens lege- kassa gestolen.

Sittard; Brandstichting
Op vrijdagavond, omstreeks 19.30 uur werd brandgesticht in bestelauto die stond geparkeerd in de Karolingenstraat in Sittard. Door de brandweer werd de brand geblust. Het voertuig werd door de brand fors beschadigd. Uit een eerste onderzoek bleek dat de brand was ontstaan op de bijrijderstoel. Tevens was aan die zijde van het voertuig een raam vernield.

Sittard; Brand
Op vrijdagavond, omstreeks 17.45 uur, ontstond een uitslaande brand in een woning gelegen in de Frans Erensstraat in Sittard. De brand woedde in de woonkamer en de vlammen sloegen door de gesprongen voorruit naar buiten. De brandweer kon voorkomen dat de rest van de woning vlam vatte. De woonkamer werd geheel vernield; ook in de gang was sprake van enig brandschade en de andere vertrekken liepen roetschade op. De 69 jarige alleenstaande bewoonster raakte niet gewond. De toedracht van de brand is nog niet duidelijk.

Sittard; Aanhoudingen
Op vrijdagavond, omstreeks 19.00 uur ontstond op de Broeksittarderweg in een taxi onenigheid tussen de chauffeur en zijn twee passagiers omdat er in de taxi niet gerookt mocht worden. Hierbij ontsond een handgemeen in de taxi. De 24 jarige chauffeur voelde zich dermate bedreigd dat hij uit de taxi stapte. Op straat kreeg hij enkele klappen waarop de chauffeur wegliep. Toen hij terugkwam bij zijn voertuig bleken de contactsleutels te zijn ontvreemd. Zij twee belagers werden omstreeks 19.45 uur in de Paardestraat aangehouden. Zij belden zelf de politie, waarna zij in een cafe in de Paardestraat werden aangehouden om vervolgens voor verder onderzoek te worden ingesloten. De twee verdachten zijn mannen van 35 en 36 jaar uit Sittard