Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 3-02-2001
1e Persbericht zaterdag 3 februari 2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Zaterdagmorgen om 0.05 uur is op de Edisonstraat een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag dat daar de hen bekende 24-jarige Eindhovenaar uit een geparkeerde auto stapte. Direct daarop liep hij naar de 21-jarige man en overhan-digde deze een plasticzak. Bij controle bleek in de plasticzak een autoradio-cd speler, zonder frontje, te zitten. De 21- jarige Eindhovenaar is aangehouden. De 24-jarige man wist te ontkomen. Later op de morgen omstreeks 3.15 uur is op de Dommelstraat de 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had daar met een 17-jarige jongen uit Eindhoven voor een horecagelegenheid voorbijgangers met een mes bedreigd. Bij de 24-jarige Eindhovenaar is een schroevendraaier aangetroffen. De 17-jarige Eindhovenaar was in het bezit van een fileermes. De schroevendraaier en mes zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Drugs
Zaterdagmorgen om 0.30 uur zijn bij een 24-jarige man uit Eindhoven 14 XTC pillen aangetroffen. De man wilde op de Dommelstraat een horecagelegenheid binnen gaan. Bij controle trof de beveiligingsman de 14 pillen aan. Hij is overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Zaterdagmorgen om 2.22 uur is op het 18 Septemberplein een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij stak daar plotseling de weg over, waardoor er een kop - staart aanrijding ontstond. Niemand raakte gewond, alleen materiele schade. Bij controle bleek de man gedronken te hebben en dat hij gesignaleerd stond. Bij de verdachte is een busje traangas aangetroffen en inbeslaggenomen. De man is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling
Zaterdagmorgen om 3.25 uur zijn op de Molenstraat vier mannen, 20,21,24 en 28 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Zij hadden even daarvoor op het Stratumseind een 22-jarige man uit Bavel, zonder aanwijsbare reden, geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep een blauw oog en verwondingen aan het hoofd op. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Brand
Zaterdagmorgen omstreeks 3.45 uur brak er brand uit in de garderobe van een horecagele-genheid aan de John F. Kennedylaan. De brandweer bluste de brand. Onbekend hoe de brand is ontstaan. Een 21-jarige vrouw uit Maarheeze raakte bevangen door de rook. Na behandeling door de GGD kon zij huiswaarts keren. Diverse kleding en sporttassen liepen brandschade op.

Helmond: Alcohol
Zaterdagmorgen omstreeks 1.40 uur is op de Kanaaldijk Noord Oost een 42-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,75 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond om 23.45 uur is in een horecagelegenheid aan de Steenweg een 23-jarige man uit Helmond aangehouden. Een politieagent zag dat er onenigheid was voor de horecagele-genheid. Enkele personen die daar naar binnen wilden werden niet toegelaten. De Helmon-der bemoeide zich daarmee. Hij pakte daarop een stoel en sloeg in de richting van de portiers. Niemand raakte gewond. De stoel is totaal vernield. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Diefstal schoudertas
Vrijdagmiddag omstreeks 16.50 uur is een 53-jarige vrouw uit Helmond slachtoffer geworden van diefstal van haar schoudertas. Zij liep in de Veestraat. Plotseling kreeg ze een duw in haar rug en viel. Direct daarop voelde ze dat de schoudertas van haar schouder werd getrokken. Ze keek om en zag een onbekende vrouw met haar schoudertas wegfietsen. In haar schoudertas zaten persoonsbescheiden, een pasje en een paar honderd gulden.

Budel: Aanrijding met gewonde
Vrijdagavond omstreeks 21.00 uur raakte bij een eenzijdige aanrijding op de Randweg Oost een 26-jarige automobilist uit Nuenen gewond. Hij geraakte door de gladheid in de slip en kwam tegen een boom tot stilstand. De man klaagde over pijn aan zijn sleutelbeen. Na behandeling door de EHBO kon hij huiswaarts keren.

Veldhoven: Brand
Vrijdagavond omstreeks 22.15 uur brandde een zolder van een woning aan de Wolfakker gedeeltelijk uit. De brandweer bluste de brand. De brand is vermoedelijk bij de verwarmings-ketel ontstaan. Er raakte niemand gewond.

Best: Inbraak in woning
Vrijdag tussen 19.00 en 23.50 uur is ingebroken in een woning aan de Boslaan. Aan de achterzijde is een raam geforceerd. Uit de woning zijn een computer, een stereo-installatie, een TV, een videorecorder en een Brabantse staande klok gestolen.

Son: Inbraak in bedrijf
Tussen vrijdagavond 22.00 en zaterdagmorgen 1.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de 3300. Toegang tot het pand is verkregen na vernieling van twee kantoorruiten. Uit het pand zijn twee computers gestolen.

Geldrop: Diefstal portemonnee
Vrijdagmiddag omstreeks 17.05 uur is van een 16-jarig meisje uit Geldrop haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Heuvel. Bij het afrekenen bemerkte ze dat de porte-monnee uit haar jaszak verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en Fl. 150,-. Maarheeze: Hennepkwekerij aangetroffen In een loods aan het Rondven is vrijdagmorgen omstreeks 9.45 uur, een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de loods zijn 1070 planten aangetroffen. De planten en de daarbij behorende apparatuur zijn inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. De 49-jarige huurder uit Waalre moet nog gehoord worden.

Heeze Leende: Aanrijding met gewonde
Zaterdagmorgen omstreeks 7.30 uur raakte bij een eenzijdige aanrijding op de Schoolstraat een 21-jarige automobiliste uit Heeze gewond. Door nog onbekende oorzaak reed zij het trottoir op en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Ze liep lichte verwondingen op aan haar hoofd.