Interstate Europe Auto Design



Slotemakers Anti-Slipschool verhuist naar ultramoderne locatie (foto)

Zandvoort, januari 2001 - Slotemakers Anti-Slipschool zal naar verwachting eind dit jaar haar nieuwe locatie betrekken, grenzend aan het huidige terrein. De bekende Anti-Slipschool wordt uitgebreid met hellingen, een bochtgedeelte en een cirkelvormig stuk glad wegdek. "De nieuwe Slotemakers Anti-Slipschool wordt een voor Nederland uniek voertuigbeheersingscentrum", aldus directeur Gerard van Oers.

Met de bouw van het compleet nieuwe voertuigbeheersingscentrum speelt Slotemakers Anti-Slipschool volgens Van Oers in op de technische vooruitgang in de automobieltechniek. "De elektronische hulpmiddelen in de auto's van vandaag zorgen er voor dat een auto in kritieke situaties vriendelijker reageert. Dankzij ABS blokkeren de wielen niet meer bij te hard remmen op een gladde ondergrond, dankzij elektronische systemen als ESP breekt een auto minder snel uit in een bocht. Onze cursisten kunnen straks in de praktijk ondervinden wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van deze systemen zijn."

Slotemakers Anti-Slipschool wordt uitgebreid met hellingen, een bochtgedeelte en een cirkelvormig stuk glad wegdek. "Op de hellingen kunnen de cursisten straks kennismaken met de werking van traction control. In onze speciaal geprepareerde, gladde bocht leren we hen hoe te handelen in een auto zonder en met een elektronisch stabilisatieprogramma", blikt Van Oers vooruit. "Onze auto's beschikken thans al over een uitschakelbaar ABS-systeem, zodat de cursisten kunnen oefenen met remmen zonder en met een anti-blokkeersysteem."

Slotemakers Anti-Slipschool onderscheidt zich volgens Van Oers tevens positief doordat de instructeurs in de auto's meerijden. "Onze cursisten vinden dit prettiger, bovendien leren ze sneller dan met instructeurs die hun verrichtingen vanaf een afstand beoordelen. " Slotemakers Anti-Slipschool verzorgt anti-slipcursussen en voertuigbeheersingscursussen voor zowel personenwagens als voor trucks.

Het circa 2 hectare metende nieuwe voertuigbeheersingscentrum naast de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort krijgt een anti-slipbaan met een breedte van negen meter (thans: zes meter) zodat de cursisten naar beide kanten kunnen uitwijken voor een fictief obstakel. Speciaal voor incentiveprogramma's beschikt Slotemakers Anti-Slipschool straks over een tweede anti-slipbaan, een kartbaan en een ruimte voor slalomproeven. Slotemakers Anti-Slipschool beschikt tevens over quads.

Slotemakers Anti-Slipschool werd in 1957 opgericht door Rob Slotemaker. Meer dan 130.000 automobilisten verbeterden de afgelopen 43 jaar hun rijvaardigheid bij de bekendste en populairste anti-slipschool van Nederland.