Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 3-02-2001

2e Persbericht zaterdag 3 februari 2001

Politieberichten

Eindhoven: Steekpartij
Zaterdagmorgen omstreeks 4.30 uur is op het Stationsplein een 27-jarige man uit Eindhoven ernstig mishandeld. Hij kreeg daar ruzie met een hem onbekende negroïde man. Tijdens de ruzie is het slachtoffer meerdere malen met een mes gestoken. Hij is met ernstige verwon-dingen aan het hoofd overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis. Direct na de ruzie is de onbekende man in een taxi gestapt en weggereden richting Fellenoord. Het betrof een ne-groïde man, lengte 1,75, ongeveer 25 jaar oud, hij droeg een witte muts en een bruine jas. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht. Getuigen van het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 040-2330442.

Helmond: Winkeldiefstal
Zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur zag een winkelmedewerker van een winkel aan de Engelseweg dat een 14-jarige jongen uit Helmond daar schroefjes en moertjes wegnam. Direct daarop verliet de jongen de winkel zonder deze af te rekenen. De jongen is voor ver-hoor overgebracht naar het politiebureau. Voor verdere afhandeling wordt hij overgedragen aan bureau Halt.

Helmond: Verkeersongeval met gewonde
Zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur raakte bij een ongeval op de Heikantseweg een 54-ja-rige automobilist uit Asten gewond. Hij week daar uit voor een tegenligger en kwam in een sneeuwstrook terecht. Vervolgens geraakte hij in een slip, botste tegen twee bomen en kwam op zijn kop op het fietspad tot stilstand. De bestuurder klaagde over pijn in de nek. Hij is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Valkenswaard: Inbraak in winkel
Tussen vrijdagavond 21.00 en zaterdagmorgen 9.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Eindhovenseweg. Een ruit is vernield. Uit de winkel is een computer met toebehoren gestolen.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Zaterdagmiddag omstreeks 12.20 uur is van een 46-jarige vrouw uit Valkenswaard haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen in de Corridor. Toen ze bij de kassa wilde afrekenen, bemerkte ze dat de portemonnee uit haar jaszak verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ruim honderd gulden.

Geldrop: Autogordelcontrole
Zaterdagmorgen tussen 9.30 en 11.30 uur is op het Bogardeind een autogordelcontrole gehouden. Van de 87 gecontroleerde automobilisten kregen er 11 een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Budel: Diefstal gereedschap
Tussen donderdagavond 21.45 en zaterdagmorgen 11.30 uur zijn uit een loods gelegen aan t Inne gereedschappen en een heteluchtkanon gestolen.