Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 4-02-2001 Persberichten district Sittard
Zondag 4 februari 2001

Sittard; Aanhouding winkeldievegge

In een grootwinkelbedrijf in Sittard werd op zaterdagmiddag, omstreeks 12.45 uur, een 22 jarige inwoonster van Sittard door de bedrijfsbeveiliging aangehouden toen zij de zaak wilde verlaten met goederen zonder de te betalen. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Hierbij bleek dat de verdachte voor fl. 940,-- in vier verschillende zaken had gestolen. De buit bestond uit onderkleding, kleding, waspoeder, tandpasta, cosmetica, pennen, enz.

Sittard; Brandstichting

Op zaterdagavond, omstreeks 20.30 uur, werd brand gesticht in een personenauto die stond geparkeerd in de Clotildestraat in Sittard. De auto, eigendom van een 23 jarige inwoonster van Sittard raakte zeer zwaar beschadigd. Door de brandweer werd het voertuig geblust. Uit een eerste onderzoek bleek dat de brand op de achterbank was ontstaan nadat een van de achteruiten was ingeslagen.

Born; Controle

Op de Parkweg in Born werd zaterdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Tegen 13 automobilisten werd proces verbaal opgemaakt omdat zijn geen gordel droegen. Drie automobilisten werden bekeurd omdat zij de vereiste papieren niet konden tonen.

Ook in Dieteren werd gecontroleerd. Hier reden 10 automobilisten tegen de lamp toen zij een verboden in te rijden bord negeerden.

Geleen; Inbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning gelegen in de Minister Ruysstraat in Geleen. Men verschafte zich via het forceren van de garagepoort toegang. Vrijwel de gehele woning werd doorzocht. Gestolen werden kleding, geld, creditcards en persoonlijke bescheiden.

Geleen; Etalage vernield

Van een winkel gelegen in de Raadhuisstraat in Geleen werd met een stoeptegel een ruit van 1,5 bij 1,7 ingegooid. Uit de etalage werd een zak drop gestolen. Veel plezier zal de dader er niet aan beleven. De drop lag al een hele tijd als decoratie in de etalage.

Urmond; Vernieling aan taxibus

Een 41 jariger inwoner van Urmond deed zaterdagochtend aangifte van het feit dat zijn taxibus vrijdagavond met spuitbussen besmeurd werd. De voorzijde van de personenbus werd geheel blauw gespoten; op een zijkant werd het woord (taksi) en een figuur gespoten. Met zwart werden op de ruiten van de andere zijde van de bus passagiers gespoten.

Sittard; Vernielingen

In de nacht van zaterdag op zondag, werd in de Paardestraat in Sittard de chauffeur van een taxi door een voetganger gewenkt. Toen de chauffeur stopte sprong die persoon op de motorkap en liep over de auto. Toen de chauffeur uitstapte kwam een ander persoon dreigend en scheldend op de chauffeur af waarop deze weer in zijn auto stapte en wegreed. Tijdens het voorbij rijden werd een deuk in een van de portieren getrapt. Door de chauffeur en een collega werd vervolgens gezien dat de verdachten met vijf andere personen in een witte Ford Escort stapten en wegreden in de richting van de Tudderenderweg. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.