Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 4-02-2001 Persbericht district Den Bosch

PAND UITGEBRAND

Vannacht is aan de Oranje Nassaulaan in Den Bosch een pand uitgebrand. Het gaat om het pand dat momenteel gerenoveerd wordt om straks te dienen als regionale opvang voor drugsverslaafden. De melding kwam omstreeks 2.00 ur, de brandweer bluste het vuur. Er raakte niemand gewond. Van het naastgelegen pand aan de Luijbenstraat kwamen de kamerbewoners op tijd naar buiten. Het schadebedrag is onbekend. De technische recherche onderzoekt de oorzaak van de brand. Brandstichting is mogelijk de oorzaak.

DIEFSTAL UIT BEDRIJF

Bij een automaterialenzaak aan de Kleine Elst in Hintham is vrijdagavond ingebroken. Er was een steen door een van de ruiten gegooid. Uit een vitrine zijn diverse electrische en handgereedschappen gestolen. In een kantoorpand aan de Tinnegieterstraat is vrijdagavond of -nacht een ruit vernield. Uit een geldkistje verdween een bedrag van enkele honderden guldens. Aan de Saffierborch te Rosmalen is zaterdag van een bedrijf een ruit vernield. Men trachtte een computer weg te nemen, maar dat is niet gelukt. Aan de Weegschaal vernielde men ook zaterdag een ruit van een bedrijfspand, waarna er twee lcd-schermen zijn ontvreemd. Van een schoolgebouw aan de Onderwijsboulevard hebben onbekenden vannacht de ruit van de fitnessruimte vernield. Er werd een geldbedrag van ongeveer 100 gulden uit de geldkistjes weggenomen. In een supermarkt aan de Kooikersweg zijn vrijdagavond inbrekers binnen geweest, maar er wordt niets vermist.

AUTO GESTOLEN

Aan de Burchtenlaan is vannacht een grijze Mazda 323 met het kenteken XT-16-PK gestolen. De auto is later teruggevonden aan het Klokkediep.

DIEFSTAL UIT WONING

Uit een huis aan de Cederstraat te Drunen is vrijdagavond - na inbraak
- een aantal sieraden ontvreemd. Men had de schuifpui geforceerd. Bij de woning op de hoek met de Kastanjelaan bleef het bij een poging tot inbraak. Aan de Kooikersweg is vannacht ingebroken in een woning. Het hele huis was doorzocht, er verdween een geldbedrag. Men kwam binnen door een raam aan de achterzijde. Aan het Rompertpark is vannacht een woning geheel doorzocht. De voordeur was geforceerd. Er was niemand thuis, dus het is onbekend wat er weg is. Aan de Harmoniepolder zijn zaterdagavond 180 cd-s en een fototoestel gestolen. Men kwam binnen door het boren van gaatjes in de achterdeur. Aan de Tweede Rompert zijn zaterdagavond een printer, waardepapieren, sieraden, een videorecorder en een 30-tal cd-s gestolen. Men kwam binnen door het forceren van de achterdeur. In de Frater Celestinusstraat zijn zaterdagavond een porceleinen beeld en een onbekend geldbedrag gestolen, nadat men een rolluik aan de achterzijde had geforceerd. Uit een huis aan de Derde Rompert is vrijdagavond na inbraak een laptop en een gsm gestolen.

BRAND IN GARAGE

In de garage van een drive-inwoning aan de Tamboerijn woedde zaterdagochtend een korte brand in een auto. Vermoedelijk na werkzaamheden vatte het motorgedeelte vlam. De brandweer bluste het vuur.

VANDALEN AANGEHOUDEN

Vannacht heeft de politie een 22-jarige en 20-jarige Bosschenaar op de Zuid-Willemsvaart aangehouden nadat ze even te voren de spiegel van een auto hadden getrapt. Het duo werd ingesloten.

MAN MET MES

De politie heeft zaterdagochtend op de Acher de Tolbrug een 37-jarige man aangehouden omdat hij met een groot broodmes in zijn achterzak rondliep. Toen de politie hem aansprak, begon hij te schreeuwen en hield zijn mes achter de rug. Na wat duwen en trekken kon de man in de boeien worden geslagen en meegenomen naar het bureau.

BEROVING

Vrijdagavond is een 14-jarige jongen aan Het Wielsem door drie andere jongens van een gsm beroofd. Het drietal benaderde het slachtoffer van achteren en sloegen hem. Zaterdag deed de jongen aangifte.

AANHOUDING GEZOCHTE

Zaterdagochtend vroeg heeft de politie op de Graafsebaan in Rosmalen een 22-jarige Hagenaar aangehouden omdat hij nog voor duizenden guldens aan niet-betaalde boetes had openstaan.