Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmorgen
09:42 maandag 5 februari 2001

Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Bestuurder verdwijnt

EEXTERVEENSCHE KANAAL. Op de kruising van de Semsstraat met de Menweg in Eexterveensche Kanaal slipte zondagavond een personenauto en botste vervolgens op een betonblok. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder ging er hardlopend vandoor. De auto is niet verzekerd en bovendien is de APK verlopen. De auto werd in beslag genomen. Terwijl een bergingsbedrijf bezig was met het optakelen van de auto kwam de eigenaar ter plaatse. Volgens de man, een inwoner van Zuidlaren, had een kennis van hem de auto zondagmiddag meegenomen. De politie zoekt dit nog verder uit.


*
Bedrijfsinbraak

EMMEN. Werd er zondag ingebroken in een bedrijf aan de Rondweg in Emmen. Een buitendeur van het kantoor werd opengebroken waarna een computer en een koffiezetapparaat werd weggenomen. De schade wordt geraamd op fl. 5.000,-.


*
Vrouw mishandeld

ASSEN. Zondagavond werd een 28-jarige vrouw in haar woning aan de Oldambtstraat in Assen door haar man mishandeld. Nadat hij het huisraad had vernield sloeg hij zijn vrouw. Deze werd met verwondingen aan het hoofd per ambulance overgebracht naar het WZA. De precieze oorzaak van de echtelijke ruzie is niet bekend.


*
Schoorsteenbrand

EEXTERVEEN. Zondagmiddag ontdekte een bewoner van een woning aan de Dorpsstraat in Eexterveen het begin van een schoorsteenbrand waarna hij onmiddellijk de brandweer belde. Die was tijdig aanwezig om te voorkomen dat de brand zich uitbreidde. Onderzoek wees uit dat het om een enkelwandige pijp ging die oververhit raakte waarna de betimmering en een vloer in brand raakten. De omvang van de schade is niet bekend.


*
Inbraak

RODEN. Zondag werd ingebroken in een woning aan de Zevenhuisterweg in Roden. Men kwam binnen door een deur te forceren. De bewoners waren niet thuis. Het is nog niet bekend wat er werd gestolen.


*
ovenbrand

ERICA. Zondagmiddag vloog door kortsluiting een oven in de brand in een woning aan de Pannekoekendijk in Erica. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand zich uitbreidde. De schade bleef beperkt.


*
Ongevallen als gevolg van de gladheid

Vanaf gistermiddag zijn er in Drenthe nog zon 21 ongevallen en slippartijtjes geweest als gevolg van de weersomstandigheden. Bij deze ongevallen viel één lichtgewonde. Een 19 jr. jongeman botste op de Peesterstraat in zijn woonplaats Norg met zijn auto tegen een boom. Hij raakte daarbij licht gewond aan het hoofd en moest zich onder doktersbehandeling stellen.
Het aantal ongevallen over het hele weekeinde in Drenthe bedroeg ongeveer 160.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe