Gemeente Leiden

Groen licht voor bedrijventerrein Oostvlietpolder

Verhuis je spruitjes

BOUWEN EN WONEN - De gemeente begint binnenkort met de voorbereidingen van het nieuwe volkstuingebied in de Oostvlietpolder. 'Zodra het terrein klaar is, kunnen de volkstuinen worden verplaatst', aldus projectleider Arjan de Kok van de gemeente.

De verzoeken tot schorsing van het nieuwe bestemmingsplan Oostvlietpolder zijn vorige week door de Raad van State verworpen. Dit betekent dat Leiden kan beginnen met het inrichten van het nieuwe bedrijventerrein, zodra de verhuizing van de volkstuinen een feit is. In het nieuwe bestemmingsplan Oostvlietpolder is een gebied langs de A4 en de Europaweg bestemd voor een bedrijventerrein ter grootte van ongeveer veertig hectare. Langs de bestaande bebouwing aan de Vlietweg komt een groene zone, die het Cronesteinpark verbindt met het recreatiegebied Vlietland.

Eerste spa
Het bedrijventerrein komt voor een deel op het gebied waar nu nog volkstuinen zijn. 'Een gedeelte van de terreinen van de verenigingen OTV, Oostvliet en Roomburg wordt verplaatst naar het nieuwe volkstuinengebied', vertelt Arjan de Kok. In een begeleidingscommissie maken gemeente en volkstuinders samen plannen voor de inrichting van de nieuwe terreinen. Henny de Groot, van de Leidse Bond van Amateurtuinders, (LBA), is voorzitter van de begeleidingscommissie. Hij is blij dat er nu duidelijkheid is. 'We kunnen eindelijk beginnen met het inrichten van het nieuwe gebied', aldus De Groot. Overigens verwacht De Groot dat 'de eerste spa pas tegen het eind van het jaar' de grond in zal gaan. De inrichtingstekeningen en alle procedures daarbij, zullen nog enige tijd in beslag gaan nemen.