PERSBERICHT

t.a.v. de redactie Maarssen, 5 februari 2001

Mercury Interactive levert webprestatie-beheertools voor streaming media

Akkoord met Microsoft en RealNetworks

Mercury Interactive Corp. (Nasdaq: MERQ) levert nu ook beheertools voor prestatieverbetering van streaming mediatoepassingen. E-bedrijven met sites die dynamische audio- en videoinhoud aanbieden, kunnen deze oplossingen voor en na implementatie gebruiken om de prestatie en schaalbaarheid te verhogen. Mercury Interactives LoadRunner en de hostversie ActiveTest zijn nu beschikbaar. Ze leveren ondersteuning voor loadtests en doorlichting van webapplicaties die gebruik maken van RealPlayer en RealSystem Server 8 en eerdere versies van RealServer van RealNetworks, Inc., of Windows Media Server van Microsoft Corp. Ondersteuning voor streaming mediatoepassingen in Topaz, Mercury's realtime prestatie-beheertool, en ActiveWatch, de hostversie, is binnenkort beschikbaar .
Mercury Interactive heeft voor de ontwikkeling van deze oplossingen technologielicenties genomen bij RealNetworks, Inc. en Microsoft. Met deze technologie kunnen LoadRunner- en Topaz-gebruikers voortaan automatisch de gebruikersinteracties met de streaming mediatools registreren om scripts te genereren die bij het testen doorlichten kunnen worden afgespeeld. Mercury Interactive levert ook geïntegreerde prestatie-beheertools voor de kwaliteit van de audio- en videostream. Deze tools helpen de ervaring van de eind-gebruikers met behulp van parameters vast te leggen zoals connectietijd, stream-downloadkwaliteit, aantal verloren of uitgestelde packets, bufferingtijd en bandbreedte, evenals het aantal actieve verbindingen met de server en de vereiste bandbreedte. "Streaming media profileert zich razendsnel als een integraal deel van e-business. Microsoft wil als toonaangevend leverancier van streamingtechnologie dat deze applicaties volgens de hoogste standaarden presteren", stelt Will Poole, vice president, Digital Media Division voor Microsoft. "Door samen te werken met Mercury Interactive, een duidelijke leider in het beheer van applicatieprestaties, kunnen we de gebruikers en consumenten die ervaring garanderen die ze verwachten van de rijke en dynamische inhoud die streaming-technologie kan leveren."

Oplossingen voor prestatiebeheer staan borg voor schaalbare Streamingapplicaties
De toevoeging van streamingservers en streamingplayers aan de traditionele webinfrastructuur betekent een extra laag op een al complex systeem. Met de toevoeging van streamingspecifieke technologie belasten LoadRunner en ActiveTest de streamingapplicaties van de gebruikers door duizenden levensechte streamingmedia-gebruikerssessies na te bootsen, zowel op het web als op streamingservers, om zo prestatieremmers te identificeren en te isoleren. De gebruikers kunnen dan de impact van honderdduizend gelijktijdig surfende eindgebruikers taxeren op de kwaliteit en prestatie van hun dynamische audio- en videomateriaal. Bovendien kunnen ze scripts opnieuw gebruiken om de prestaties van streamingapplicaties door te lichten met Topaz en ActiveWatch.
Zodra de applicatie on line is, kunnen prestatieproblemen met de streaming-applicaties wordn opgespoord en verholpen. En wat vooral belangrijk is: Topaz en ActiveWatch correleren alle prestatiepijnpunten met hun oorzaak in de webinfrastructuur.

Streamingtechnologie toegankelijk voor leveranciers en resellers Mercury Interactive solution providers kunnen streamingapplicaties bij hun klanten testen en doorlichten.
De eerste leveranciers die gebruik maken van Mercury's nieuwe prestatiebeheertools en -diensten zijn, onder andere, Advanced Testing Solutions, CommerceQuest, Concero, CorTechs, Infinis Inc., iXL, PowerTest, PSINet en Turnkey Solutions Corporation. Daarnaast kunnen resellers van Mercury Interactive, waaronder toonaangevende ASP's zoals AppGenesys, Breakaway Solutions, Genuity en LoudCloud, hun klanten voortaan prestatiebeheertools voor streaming media aanbieden.

Mercury Interactive Corporation
Mercury Interactive is marktleider in oplossingen voor webprestatiebeheer, die e-commercebedrijven in staat stelt hun cliënten optimale gebruiksvriendelijkheid te bieden. Mercury Interactive biedt oplossingen waarmee ondernemingen de prestaties van hun webtoepassingen, de schaalbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid tot competitief speerpunt kunnen maken. De producten voor prestatiebeheer en de hostingdiensten van het Mercury Interactive zijn open en geïntegreerd, zodat bedrijfskritische webtoepassingen op optimale wijze kunnen worden getest en gecontroleerd. Meer dan 10.000 b2b- en b2c-bedrijven, isp's , aps's, systeemintegratoren, consultants en andere cliënten gebruiken de door Mercury Interactive geboden oplossingen. Naast de hoofdvestiging in Sunnyvale, Californië heeft Mercury Interactive wereldwijd nog veertig andere vestigingen. De Nederlandse vestiging te Maarssen is telefonisch bereikbaar via 030- 241.70.90 en online via www.mercuryinteractive.com

Voor nadere informatie:
Mercury Interactive, Jack van Pamelen, tel.: 030-241.70.90, email: jvpamelen@mercury-eur.com Effect adviesgroep, Tjarko Rookmaker, tel. 023-547 07 97; email: mi@effect-europr.nl