Gemeente 's-Gravenzande


Voorlichtingspagina 31 januari 2001
Raadsvergadering

Op dinsdag 6 februari vergadert de gemeenteraad in het stadhuis.
De vergadering begint om 19.30 uur. Voor het begin van de vergadering kunt u het woord voeren over punten die op de raadsagenda staan. U moet dan vooraf uw naam, adres en het onderwerp waarover u iets wilt zeggen, aan de voorzitter van de raad opgeven. Bij de ingang van de raadzaal liggen daarvoor formulieren klaar.

De volgende voorstellen staan onder andere op de agenda:
* Benoeming van mevrouw A.C. Hommes als waarnemend burgemeester in diverse functies

* Krediet digitaliseren bestemmingsplannen
* Krediet bestemmingsplan gaswinlocatie NAM
* Vaststelling richtlijnen planstudie/MER Westland-Hoek van Holland
* Terugkoop woning Populierenstraat 37

* Krediet voor groenwerkzaamheden en openbare verlichting in Edelstenenwijk (2e fase)

* Krediet opruwen gele stenen van fase 1 masterplan herinrichting centrum

* Krediet aanleg vier Wetravelden in het Julianasportpark
* Krediet bestrijding iepziekte

* Bijdrage regiofonds BOR Haaglanden

* Vaststelling nota Integraal jeugdbeleid 2001-2005
* Begrotingswijzigingen

De agendastukken voor de raadsvergadering kunt u vanaf vrijdag a.s. inzien bij het informatiepunt in de hal van het stadhuis (tijdens openingsuren) en in de bibliotheek aan het Zandeveltplein.
De raadsvoorstellen zijn ook te vinden op deze internetsite (gemeentebestuur, vergaderingen, gemeenteraad).
Bouwplannen
I. Het gemeentelijk Woningbedrijf `s-Gravenzande, Van Geeststraat 1, heeft een tweetal aanvragen om bouwvergunningen ingediend voor het veranderen van een entree en het bouwen van een fietsenberging op het perceel kadastraal bekend gemeente 's-Gravenzande, sectie L, nummer 5289, plaatselijk bekend Zandeveltplein 2/24. Beide bouwplannen zijn in strijd met het bestemmingsplan 'Zandevelt-Noord', omdat het veranderen van een entree en het bouwen van een fietsenberging ten behoeve van een woongebouw ingevolge de ter plaatse geldende bestemmingen 'Verblijfsgebied' en 'Tuin' niet is toegestaan.
Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd voor beide bouwplannen vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Voordat het college beslist, liggen de verzoeken vanaf donderdag 1 februari 2001 vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (1e etage, kamer 112). Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstellingen bij burgemeester en wethouders van `s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE `s-Gravenzande. II. W. Wildeboer, Andriessenlaan 13 te `s-Gravenzande, heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het verbouwen/uitbreiden van een woning door middel van een uitbouw op het perceel kadastraal bekend gemeente 's-Gravenzande, sectie I, nummers 5750 en 5751, plaatselijk bekend Gasthuislaan 88.
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Veilingterrein', omdat op gronden met de bestemming 'Veilingterrein' de bouw en uitbreiding van woonruimten niet is toegestaan. Inmiddels is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Het bouwplan voldoet aan het nieuwe bestemmingsplan 'Vreeburgh-West' en het concept-uitwerkingsplan.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd voor het bouwplan vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan. Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 1 februari 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van `s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE `s-Gravenzande.

Aangemelde bouwplannen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

M. Dotinga

Serre

Robijn 22

H.W.M.M. Zwinkels

Bijkeuken

Mumsenstraat 13

Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Gemeente 's-Gravenzande

Voetgangersbrug

Kon. Julianaweg t.h.v. Multi- functioneel Centrum
J.P. van der Marel

Vervangen woningdakpannen door rieten dakbedekking
Groeneweg 167

Zuijderwijk Flowers BV

Warmteopslagtank

Bagijneland 10

Groenplant BV

Woning

Groeneweg 54

F.C.P.van der Laan

Dakopbouw (4x)

Naaldwijkseweg 127/131/133/135

W. Kuiper

Aanbouw

Heliotroop 29

Geaccepteerde bouwmeldingen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

D. de Zeeuw

Duivenhok

Zandeveltweg 22

E. van Dop

Berging

Florence Nightingalelaan 51

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

C. van Staalduinen

Woning

Noordlandseweg 78

Fa. F. & P. van Antwerpen

Kas

Meloenlaan 13

G.J. Bal

Dakkapel

Woutersweg 29

Boers Tuinbouw CV

Bedrijfsruimte

Monsterseweg 94

Informatie over aangemelde bouwplannen en aangevraagde bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Op deze afdeling liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaar schrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.

Afvalwijzer

Gemeentewerf
Fultonstraat 3
Openingstijden: maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur. Informatie: 416286

Recycling
Hoflaan 28
Openingstijden: donderdag van 19.00 tot 20.00 uur (alleen brengen, geen verkoop), vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Informatie: 418105

Recycling

Recycling 's-Gravenzande stimuleert door inzameling en verkoop het hergebruik van in goede staat verkerende huisraad. De opbrengst komt jaarlijks ten goede aan tientallen projecten in derdewereldlanden en landen in Oost-Europa. Meubilair, huishoudelijke apparaten, kleding en gereedschap kunt u brengen naar de Recycling, het liefst op donderdag of zaterdag (zie openingstijden).

Groen of grijs?

Volgende week (5 tot en met 9 februari) worden de groene minicontainers geleegd.

Grof huisvuil

Grof huisvuil is al het huishoudelijk afval dat niet past of hoort in een minicontainer. Voorbeelden: bedden, spiralen, puin, grond, grof tuinafval en tuinmeubelen.

U kunt grof huisvuil op drie manieren kwijt:

* U kunt het zelf wegbrengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden).

* Het wordt gratis op afroep bij u opgehaald. U kunt hiervoor de speciale Grof vuillijn bellen: 421906. Er wordt dan met u een afspraak gemaakt wanneer het wordt opgehaald; dit is afhankelijk van het soort grof vuil.

* Wilt u tussentijds van uw grof vuil af, dan kost dat f 75,--. Dit bedrag moet vooraf betaald worden aan de kassa van de gemeentewerf. Daarna wordt het grof vuil bij u opgehaald.

Grof huisvuil dient zoveel mogelijk gescheiden te worden aangeleverd. Grof tuinafval ontdoen van wortels en grond.

Puin

Voor puin geldt een andere regeling dan normaal grof huisvuil. U kunt het brengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden). De eerste m³ is gratis, voor meer betaalt u f 25,-- per m³.

Let op: het puin moet schoon zijn, dus niet vervuild met grond, eterniet e.d.

Chemisch afval

U kunt met chemisch afval terecht bij de gemeentewerf (zie openingstijden) of bij de chemokar die enkele keren per jaar door de gemeente rijdt. De komst van de chemokar wordt altijd apart aangekondigd op deze pagina.

Asbest

Particulieren kunnen asbest gratis afgeven bij de gemeentewerf. U dient hiervoor minimaal 5 werkdagen van tevoren een vergunning aan te vragen in het stadhuis. Het asbest moet verpakt zijn in doorzichtig, niet-luchtdoorlatend materiaal, zoals dik plastic. Dit is te koop bij tuinbouwtoeleveranciers. Asbest platen moeten per stuk zijn verpakt en mogen niet worden gebroken.

Oud papier

Oud papier kunt u de komende dagen inleveren bij de volgende scholen:
* Godfried Bomansschool, Spinel 2, tot en met vrijdag 2 februari;
* Prins Willem-Alexanderschool, container op parkeerterrein Albert Heijn op vrijdag 2 februari van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag 3 februari van 10.00 tot 12.00 uur;

* Eikenhorst, Jade 3 op schooldagen tot 16.00 uur, woensdag tot 12.00 uur (in bundels/doosjes bij fietsenberging);
* De Zandhorst, gebouw Ds. Van Geest, Naaldwijkseweg 28 op schooldagen tussen 8.15 en 15.30 uur, op woensdag van 8.15 tot 12.15 uur (niet na schooltijd).

Verder kunt u oud papier kwijt bij:

* de papiercontainer van de beide voetbalverenigingen op het Julianasportpark, ingang Wattstraat;

* de papiercontainer bij de milieu-eilanden;
* de gemeentewerf in de Fultonstraat (zie openingstijden).