Politiebericht Groningen: Diverse 6-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 6 februari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: vernieling aan deur
De politie heeft gisterochtend bij een woning aan de Professor Rankestraat een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stond bij de woning van een buurman een trapte de deur van de woning in omdat hij niet werd toegelaten. De politie nam de verdachte mee naar het bureau, waar hij werd gehoord. De buurman deed aangifte van vernieling en huisvredebreuk.

Groningen: diefstal uit auto
Op de Prinsesseweg heeft de politie afgelopen nacht een 32-jarige stadjer aangehouden De man reed met zijn fiets zonder verlichting. Toen agenten hem aanspraken bleek de man in zijn kleding inbrekersgereedschap te hebben en een vermoedelijk van diefstal afkomstige radardetector. De man kon niet verklaren hoe aan de detector was gekomen. Hij werd daarop ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: overval dierenzaak
Gistermiddag overviel een tot nu toe onbekende man de dierenspeciaalzaak aan de Eikenlaan. De man kwam omstreeks 17.00 uur de winkel binnen en liep met enkele goederen naar de kassa. Toen de 50-jarige medewerkster de kas opende bedreigde de verdachte de medewerkster met een mes en deed een greep in de kassa. Na een worsteling met de medewerkster zag de dader kans de winkel te ontvluchten. Hij nam enkele bankbiljetten uit de kas mee.

Groningen: benzinestation beroofd
Gisteravond werd op de Helperweststraat een medewerker van een benzinestation beroofd. Een ongeveer 25 a 30-jarige verdachte kwam rond 18.30 uur de shop binnen. De verdachte bedreigde de medewerker direct met een groot mes, waarna deze de kas moest openen. De verdachte haalde het geld uit de kas en vluchtte vervolgens te voet richting Hora Siccamasingel.

Groningen : lastige slaper
Bij een slaaphuis aan de Schoolstraat heeft de politie gisteravond een 47-jarige stadjer aangehouden. De man wilde slapen in het opvanghuis, waar hij echter niet werd toegelaten. Hierop begon hij tegen deuren en ramen te slaan. Bij de komst van agenten gedroeg hij zich zeer vervelend en weigerde te vertrekken. De man is daarop aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel.

Groningen: dode man in Academiegebouw
Medewerkers van de universiteit troffen gisteravond in een toiletgebouw een dode man aan. Zij waarschuwden de politie die een onderzoek instelde. Hierbij werd met een GGD arts vastgesteld dat de 28-jarige man, afkomstig uit Duitsland zich zelf van het leven had beroofd. Daarmee werd het onderzoek afgesloten.

Groningen: waterleiding breuk
Even na middernacht werd op het Winschoterdiep OZ een forse breuk in de waterleiding ontdekt. Door deze breuk kwam een groot gedeelte van de stad Groningen en Haren zonder watertoevoer te zitten. Er ontstond bovendien een groot gat (5x3x3 m) in het wegdek, terwijl het waterleidingwater via dit gat in het Winschoterdiep stroomde. De woonboten in het kanaal liepen geen schade op. Het waterleidingbedrijf Groningen heeft de hoofdtoevoer afgesloten, waarna omstreeks 03.30 uur de watertoevoer weer genormaliseerd was. Een deel van de rijbaan van het Winschoterdiep OZ is afgesloten voor het verkeer.

Winschoten: autokraker aangehouden
Een vrachtwagenchauffeur betrapte gisteravond een autokraker die bezig was in te breken in een bestelauto op het terrein van een bakkerij aan de Papierbaan in Winschoten. Bij het oprijden van het terrein zag de chauffeur dat de inbreker zich bij de bestelauto waarvan een raam was ingeslagen ophield en er vervolgens op een fiets vandoor ging. Hij probeerde met de fiets door bossages te vluchtten maar kwam daarbij enkele keren ten val, liet de fiets achter en vluchtte te voet De man wist te ontkomen. De chauffeur waarschuwde de politie en gaf het signalement van de dader door. Een politieman die na zijn avonddienst naar huis ging zag kort daarna aan de Beertsterweg een man lopen wiens kleding onder de modder zat en die daarnaast aan het signalement voldeed. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De man bleek naast inbrekersgereedschap in het bezit te zijn van een sleutel die op het slot van de achtergelaten fiets paste. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Veendam: brand in garage
Bij een uitslaande brand in een garage van twee woningen aan het Oranjepark in Veendam is vannacht de auto van een 39-jarige man uit Veendam zwaar beschadigd geraakt. Zijn 65-jarige buurman kon zijn auto, die ook in de garage stond, op tijd naar buiten rijden maar reed daarbij tegen een tuinhek waardoor ook aan zijn wagen schade ontstond. De brandweer bluste de garagebrand die aanzienlijke schade aanrichtte. De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Bedum: gewonde bij ongeval
Een 20-jarige vrouw uit Makkinga is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Ellerhuizen in Bedum. De vrouw kwam met haar auto uit de richting van Bedum en doordat zij niet voldoende rechts hield kwam zij in botsing met een haar tegemoetkomende auto bestuurd door een 49-jarige man uit Buitenpost. Daarna botste de vrouw met haar wagen op een tweede tegemoet komende auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Bedum. De vrouw liep bij het ongeval onbekend letsel op en is naar een ziekenhuis overgebracht. Haar auto en de auto van de man uit Bedum raakten zwaar beschadigd. Daarvan zijn de kentekenbewijzen door de politie ingenomen. Alle bij het ongeval betrokken voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Blijham: vrouw gewond bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Winschoterweg in Blijham is gistermiddag een 23-jarige vrouw uit Bellingwolde gewond geraakt. De vrouw liep nekletsel op toen zij met haar auto tegen een voor haar rijdende auto botste. De bestuurder daarvan, een 40-jarige man uit Oude Pekela, remde af omdat twee voor hem rijdende wagens ook remden vanwege een op de rijbaan stilstaande auto. De man uit Oude Pekela botste op zijn beurt tegen de voor hem rijdende auto, bestuurd door een 20-jarige man uit het Duitse Emstek. Die botste ook weer tegen de voor hem rijdende auto. In totaal waren vier autos bij het ongeval betrokken waarvan er twee zwaar beschadigd raakten. Ze werden door een berger afgevoerd. De vrouw uit Bellingwolde is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Zuidwolde: snelheidcontrole
De politie heeft gisteravond een snelheidscontrole uitgevoerd op de Groningerweg in Zuidwolde. Daarbij werd van 210 voertuigen de snelheid gemeten. Twintig bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km per uur.

Delfzijl: winkeldief ingesloten
In een supermarkt aan de Kuilsburg in Delfzijl heeft de politie gistermiddag een 39-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man werd door winkelpersoneel betrapt toen hij in de winkel verpakkingen van levensmiddelen opende en de inhoud daarvan opat en opdronk zonder dat hij ze betaalde. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en is ter ontnuchtering ingesloten. Gisteravond is hij na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844