Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.35 uur
Alcoholcontrole

MAARN Op de Amersfoortseweg werd maandagavond een alcoholcontrole gehouden. Tussen acht en tien uur werden achttien automobilisten gecontroleerd. Twee van hen hadden te veel op, resp. 0,65 en 0,8 promille. Zij kregen een boete en een rijverbod van enige uren.

Brommercontrole

VEENENDAAL/RENSWOUDE De politie hield maandag een grote brommercontrole in Veenendaal, op de Grote Beer en de Sportlaan en in Renswoude op De Hokhorst.
In totaal werden 44 brommers, snorfietsen en scooters gecontroleerd. In Veenendaal werden ook 44 bekeuringen uitgedeeld. Vier bestuurders droegen geen helm, een kon geen certificaat tonen. In 27 gevallen was de gemotoriseerde tweewieler opgevoerd. Er werden verder 23 uitlaten gedemonteerd. In Renswoude werden negentien bekeuringen geschreven. Acht keer ging het om een opgevoerd voertuig, twee keer om een gladde band. Verder werden vijf uitlaten gedemonteerd. Eén brommer werd meegenomen voor technisch onderzoek

Snelheidscontrole

RHENEN Aan de Cuneraweg is maandagochtend gecontroleerd op snelheid. Van in totaal 1491 voertuigen is de snelheid gecontroleerd. Het aantal overtredingen lag op 8. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 kilometer. De toegestane snelheid ter plaatse is 80.