Gemeente Enschede

Nieuw servicebureau openbaar onderwijs Twente

Enschede/Hengelo, 6 februari 2001

De wethouders voor onderwijs van de gemeenten Almelo, Enschede , Hengelo en Oldenzaal hebben de intentie uitgesproken om een gezamenlijk servicebureau te gaan ontwikkelen voor het openbaar onderwijs in de regio.

Het nieuwe servicebureau krijgt als taak de uitvoering van de werkzaamheden met betrekking tot personeels- en salarisadministratie, formatiebeheer en vervangingsregistratie voor de diverse schoolbesturen openbaar onderwijs. Gaandeweg zal bezien worden of nog verdere administratieve en beheerstaken bij het servicebureau kunnen worden ondergebracht.

Met dit initiatief willen de gemeenten een doelmatige uitvoering van de taken bereiken, maar vooral ook een aanmerkelijke kwaliteitsverbetering en een meer vraaggerichte ondersteuning van schoolbesturen en schoolmanagement.

De uitvoering van dit voornemen krijgt nog voor de zomervakantie concreet gestalte door de bestaande servicetaken die door de gemeenten Enschede en Hengelo worden verricht in één werkverband bijeen te brengen. Op dit moment voeren Enschede en Hengelo al de servicetaken uit voor bijna het hele openbaar onderwijs in de regio. Op 6 februari 2001 hebben de colleges van B&W van Enschede en Hengelo gelijktijdig dit besluit genomen.

Voor een overgangsperiode zal gezamenlijke huisvesting worden gerealiseerd in de Telgenflat in Hengelo. De definitieve huisvesting ligt nog helemaal open en zal worden bezien tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in de regio. Het servicebureau zal onder een nieuwe naam en dergelijke actief naar buiten treden. Gezamenlijk zal gezocht worden naar een ambitieus manager die dit servicebureau verder zal gaan ontwikkelen.

In een periode van 3 jaren zal toegewerkt worden naar het oprichten van een rechtspersoon. Voor de ondersteuning van het proces van integratie en verdere vormgeving en inrichting zal zo nodig een extern adviseur van de besturenorganisatie VOS/ABB worden aangetrokken.