Gemeente Delfzijl

Keywords: reconstructie, kerkpaden, fietspaden

VOORSTEL

06-02-2001

Reconstructie drietal historische kerkpaden en aanleg van twee fietspaden

In de gemeenteraadsvergadering van 30-09-1999 zijn de benodigde gelden beschikbaar gesteld voor het reconstrueren van een drietal historische kerkpaden, Nijenklooster-Krewerd, Arwerd-Maarhuis en Uiteinde-Bierumerweg (in het kader van het R.A.K. (Ruilverkaveling Administratief Karakter).

Ook was de aanleg van twee fietspaden, Godlinze-Losdorp en Maarhuis-Losdorp, in deze opzet meegenomen. De reconstructie van de kerkpaden, Nijenklooster - Krewerd en Arwerd - Maarhuis, is inmiddels gereed. Het pad Uiteinde - Bierumerweg en ook het fietspad langs de Schafferweg zullen dit voorjaar worden aangelegd.

Als gevolg van een aantal oorzaken blijkt voor de realisatie van bovengenoemde werken meer geld nodig te zijn dan was begroot. Bovendien moeten nog een aantal aanvullende werken (aanleg van passeerstroken, picknickplaatsen en dergelijke) gerealiseerd worden.

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om ten behoeve van het realiseren van de geplande werken een aanvullend krediet van éénhonderd en vijfenzeventigduizend

gulden beschikbaar te stellen.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer H.D. van Dam, telefoon 0596-639954.