Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Ruim 2,1 miljoen voor uitbreiding jongerenwerk

Het college van burgemeester en wethouders stelt op voorstel van Wethouder Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie (WVE) voor om fl. 2.165.000,- te besteden aan de uitbreiding van het jongerenwerk. Van het bedrag is fl. 365.000,- bestemd voor een stimuleringspot voor vernieuwende initiatieven vanuit het jongerenwerk, onder andere in Laak. Het bestedingsvoorstel wordt op 14 februari besproken in de cie. WVE.

In de stadsdelen Scheveningen, Escamp, Segbroek, Loosduinen en Haagse Hout zal het jongerenwerk door de decentrale welzijnsorganisaties (DWO'S) en buurthuizen worden uitgebreid.

In Scheveningen ontvangt het jongerenwerk fl. 600.000,-. Met deze middelen wil men o.a. Lijn 13½ vervangen en ombouwen tot een cyberbus en de openstellingsuren van buurthuis Kommunika verruimen.

In Escamp wordt het jongerenwerk uitgebreid met een bedrag van fl. 350.000,-. Hiervan wordt fl. 200.000,- beschikbaar gesteld voor Wateringse Veld waar activiteiten voor jongeren vanuit een mobiel jongerencentrum worden georganiseerd.

Segbroek en Loosduinen krijgen er elk twee jongerenwerkers bij om zo een toereikender aanbod voor jongeren te kunnen realiseren. Ditzelfde geldt voor het stadsdeel Haagse Hout, waar drie extra jongerenwerkers kunnen worden aangesteld.

Tot slot wordt nog fl. 150.000,- uitgetrokken om de overlast van jongeren in de Spuistraat en op de boulevard van Scheveningen te verminderen.

Als het voorstel door de Raad is aangenomen zal er uitgebreid gesproken worden met de jongeren zelf over de activiteiten waar de jongerenwerkers zich voor kunnen inzetten.

6 februari 2001

last update: 6 februari 2001 ;pag.: 5804; auteur: 77 6 februari 2001 - pag. 5804 - 77