Internationale pleitwedstrijd voor topstudenten
UM organiseert European Law Moot Court Competition

Van 8 tot 11 februari organiseert de Universiteit Maastricht (UM) een van de vier regionale finales van de European Law Moot Court Competition (ELMC). Tijdens deze kwartfinales pleiten rechten-studenten uit heel Europa in een fictieve zaak waarbij het internetbedrijf MusicOnline muziek verkoopt via internet. De reclamemethoden van het bedrijf worden door een concurrent bestreden waarna MusicOnline voor het Europees Hof van Justitie wordt gedaagd. Tijdens de pleidooien moeten de studenten moeiteloos kunnen wisselen tussen de Franse en Engelse taal.

De pleidooien worden beoordeeld door een panel van rechters dat in Maastricht bestaat uit befaamde deskundigen in het Europees recht zoals de heer Johan Coyet, partner bij het gerenommeerde Zweedse advocatenkantoor Mannheimer-Swartling, professor Luigi Daniele, directeur van de rechtenfaculteit van de Universiteit van Triest (Italië), en professor Bruno DeWitte, hoogleraar aan het European University Institute in Florence (Italië) en de UM.

Jaarlijks doen meer dan 80 internationale teams van topstudenten mee aan de (schriftelijke) voorrondes. Hieruit worden de 40 beste teams geselecteerd die verdeeld worden over vier regionale finales. Dit jaar worden deze regionale finales in Durham, Lissabon, Tallinn en Maastricht gehouden. De winnaar van elk van deze kwartfinales gaat door naar de All European Final die plaatsvindt voor het (echte) Europese Hof van Justitie te Luxemburg op 9 maart 2001. Maastrichtse rechtenstudenten hebben in voorgaande jaren al tot twee keer toe deze prestigieuze wedstrijd gewonnen.

De pleitwedstrijd is voor publiek toegankelijk en interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de problematiek van handel via het internet en de (Europees-)rechtelijke aspecten daarvan. De pleidooien vinden plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 februai vanaf 9 uur in het Oud-Gouvernement (Bouillonstraat 3) te Maastricht.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over ELMC Maastricht Regional Final: Erik PJ Vrinds, tel. 043 3883461, email: Mailto:e.vrinds@ir.unimaas.nl Voor meer informatie over de zaak zie: www.elmc.org
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2671/3084/2044.

Voor urgente zaken buiten kantooruren 06 21275612. Mailto:pers@voorlichting.unimaas.nl.
De persberichten van de UM staan op Internet www.pers.unimaas.nl.