for ; Wed, 7 Feb 2001 10:54:30 -0500 Message-Id: X-Sender: frans.pressin@mail.nieuwsbank.nl X-Mailer: QUALCOMM Windows Eudora Version 4.3.2 Date: Wed, 07 Feb 2001 10:49:41 +0100 To: dienst@nieuwsbank.nl From: "dennis pekel" (by way of Redactie Nieuwsbank ) Subject: Ronnie Naftaniel en Harry de Winter Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"


PERSAANKONDIGING



Ronnie Naftaniel en Harry de Winter gaan in discussie



Twee dagen na de verkiezingen in Israël nemen Ronnie Naftaniel (CIDI) en Harry de Winter (Ander Joods Geluid) plaats in een dicussiepanel. Zij zullen niet alleen met elkaar, maar ook met de joodse jongeren discusseren over een groot aantal onderwerpen die betrekking heeft op de situatie in Israel, de situatie van de Palestijnen, de houding van de Nederlandse (joodse) gemeenschap ten aanzien van Israel en de verdeelheid (en het naar buiten brengen daarvan) binnen de joodse gemeenschap in Nederland. Tevens zullen een aantal andere prominenten uit de joodse gemeenschap in Nederland, waaronder Harry van der Bergh en Rabbijn Evers, hun bijdrage leveren aan deze



Bovendien zal uitgebreid worden ingegaan op het verschil van inzichten tussen Ronnie Naftaniel en Harry de Winter. In recente interviews heeft Harry de Winter meerdere malen zijn kritiek geuit op de manier waar op de mening van joods Nederland wordt verkondigd. Ronnie Naftaniel treedt al jaren, weliswaar uit hoofde van zijn functie als directeur van het CIDI en recentelijk ook als woordvoerder van het CJO, op als spreekbuis van de joodse gemeenschap in Nederland.



Deze avond wordt georganiseerd door Stichting Sjoeche. Deze stichting is de grootste joodse jongerenorganisatie in Nederland met meer dan 1200 jongeren in haar bestand. Meer informatie over Stichting Sjoeche kunt u vinden op: www.sjoeche.nl



Datum : Donderdag 8 februari 2001

Aanvang : 19:30 uur

Lokatie : De Lairessestraat 13 te Amsterdam, Joods Jongeren Pand

Organisatie : Stichting Sjoeche

Contactpersonen : Anita Coronel: 06-51 627 027 en Dennis Pekel: 06-20 602 105



In verband met de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen stellen wij het bijzonder op prijs als u bovenstaande contactpersonen op de hoogte stelt van uw komst.