Afzender: info@lutra-milieusystemen.nl

Contactpersoon: Jan Klaver

afvalwaterlozing in buitengebied gemeente opgelost

Datum: 8 februari 2001

Persbericht.

Lutra Compact Systemen voor gemeente De Wolden

Nog dit jaar gaat de gemeente De Wolden haar buitengebied voorzien van IBA's. Het gaat om maximaal 267 lozingspunten. Als leverancier van de compactsystemen is gekozen voor Lutra Milieusystemen uit Meerssen.

De gemeente De Wolden heeft onlangs besloten tot de aanschaf van maximaal 267 IBA's, om de lozingen in haar buitengebied te saneren. Met de plaatsing van de IBA's wordt gestart in maart en dient rond september 2001 te zijn afgerond.

Gekozen is voor een constructie, waarbij de gemeente haar burgers aanbiedt een IBA te installeren en te onderhouden. De IBA blijft eigendom van de gemeente. Het systeem wordt onderhouden door het waterschap. De burger betaalt in ruil hiervoor een lozingsheffing, overeenkomend met het rioolrecht van diegenen die zijn aangesloten op de riolering.

De burger is vrij om te kiezen voor het aanbod van de gemeente of zelf voor de zuivering van het afvalwater zorg te dragen. Wanneer men kiest voor de regeling van de gemeenten, kan worden gekozen tussen een compact systeem van Lutra of een rietfilter van BrinkVos.

Aan de uiteindelijke keuze van het compact systeem is een uitgebreid traject voorafgegaan. Het van Hall instituut te Leeuwarden is als adviseur aangetrokken om te assisteren bij vragen van technisch / technologische aard. Ca. 12 leveranciers van compact systemen hebben een offerte uitgebracht. Uiteindelijk is om een aantal redenen gekozen voor het compact systeem van Lutra Milieusystemen.

Info: 043 3580414

Lutra Milieusystemen

gerbergaplantsoen 35

6231 kl

meerssen

Telefoon: 0433580414