Gemeente Eindhoven

Persbericht: 7 februari 2001

Geboorte-aangifte kan voortaan ook in Catharina-ziekenhuis

Vanaf 8 februari is het mogelijk om in het Catharina-ziekenhuis aangifte te doen van de geboorte van een kind. Vanaf die datum is daar voortaan iedere werkdag van 8.30 uur tot 10.00 uur een ambtenaar van de burgerlijke stand aanwezig. De burgemeester zal donderdag 8 februari tussen 8.30 uur en 10.00 uur aanwezig zijn bij de eerste aangifte.

Het Catharina-ziekenhuis heeft een kamer op de begane grond in de hal speciaal hiervoor ingericht. Om wachten te beperken wordt zo veel mogelijk gewerkt op afspraak. De afspraken worden gemaakt via de kraamafdeling. Deze faciliteit geldt met name voor de aangifte van kinderen, die in het Catharina-ziekenhuis geboren worden. De verwachting is, dat van deze mogelijkheid op grote schaal gebruik zal worden gemaakt. Jaarlijks worden in het Catharina-ziekenhuis ongeveer
1.250 kinderen geboren (ruim 1.100 klinische bevallingen en ongeveer 150 poliklinische bevallingen). De gemeente wil hiermee de dienstverlening dichter naar de burgers brengen. De ouders van in het Catharina-ziekenhuis geboren kinderen wordt hiermee een gang naar het Stadskantoor bespaard. Aangifte in het Stadskantoor blijft overigens wel mogelijk.

Als proef slaagt ook in Diaconessenhuis
Het gaat hier om een proef. Als deze slaagt, wil de gemeente ook in het Diaconessenhuis de mogelijkheid creëren om geboorteaangifte te doen. De directie van dit ziekenhuis wil dit graag; in beginsel is er al een ruimte voor beschikbaar. Jaarlijks worden in het Diaconessenhuis ongeveer 1.000 kinderen geboren.