Provincie Noord-Holland

Provincie Noord Holland
Dreef 3, Haarlem
Postbus 123
2000 MD Haarlem

Datum 7 februari 2001

Bureau Communicatie
Tel(023) 514 44 52

Onderwerp Persuitnodiging voor discussieavond met burgers over perspectievennota verkeer en vervoer

Fax(023) 514 41 55
Internet www.noord-holland.nl
Email: bjz.communicatie@noord-holland.nl

Burger kan meepraten over verkeer- en vervoerbeleid

Hierbij nodigen wij u uit de discussieavond tussen burgers en politici over het toekomstig verkeer- en vervoerbeleid bij te wonen. Uitgenodigd zijn professionele chauffeurs, automobilisten en openbaar vervoerreizigers. Ook leden van de commissie Wegen, verkeer en vervoer zullen tijdens de discussieavond aanwezig zijn. Gastheer is Gedeputeerde Hen de Boer.

Datum: 8 februari 2001
Tijd: 20.00 22.00 uur
Plaats: Open Haven Museum
KNSM laan 311
Amsterdam

Tijdens de discussieavond kunnen burgers, samen met Gedeputeerde Hen de Boer en diverse statenleden van de commissie Wegen, verkeer en vervoer, meepraten over de hoofdlijnen van het verkeer- en vervoerbeleid van de provincie Noord-Holland. Door al in een vroeg stadium met de burger te discussiëren wordt de mogelijkheid geboden écht mee te praten over het toekomstig verkeer- en vervoerbeleid.

De provincie is bezig met het opstellen van een Provinciaal Verkeers- en vervoersplan. De voorloper van dit plan is de Perspectievennota. In de Perspectievennota staan de hoofdlijnen van het toekomstig verkeer- en vervoerbeleid. De Perspectievennota is een discussiestuk en wordt gebruikt om te peilen hoe andere overheden, het bedrijfsleven, belangenorganisaties en burgers over de plannen van de provincie Noord-Holland denken.

Donderdagavond staat de discussie met de burger centraal. Politici kunnen vragen wat burgers van het voorgestelde beleid vinden, en burgers hebben de mogelijkheid om met politici over het toekomstig verkeer- en vervoerbeleid van gedachten te wisselen.

Ook na 8 februari kan iedereen betrokken blijven bij de ontwikkelingen van het Provinciaal Verkeers- en vervoersplan. Via de website www.verkeer-vervoer.nl kunnen bezoekers hun mening geven en discussiëren over de belangrijkste keuzes die gemaakt moeten worden.

Bijlagen:

1. Thema's perspectievennota verkeer en vervoer
2. Programma overzicht 8 februari 2001

Inlichtingen:
voor de pers: Sacha Boedijn, bureau Communicatie, tel, (023) 514 44 58