BuyOnline presenteert eigen e-procurement-oplossing

E-procurement-oplossing van BuyOnline gratis alternatief voor kostbare e-procurement-systemen

Amsterdam, 8 februari 2001 BuyOnline, Nederlands grootste on-line IT-specialist, heeft vandaag haar zelf ontwikkelde e-procurement-oplossing gepresenteerd. De oplossing is een aanvulling op het eveneens in eigen beheer ontwikkelde e-commerce systeem dat in de afgelopen 17 maanden meer dan 15.000 on-line orders heeft verwerkt. De e-procurement-oplossing is gericht op alle bedrijven die te maken hebben met gedelegeerde inkoopbevoegdheden en gedecentraliseerde afdelingen of vestigingen. BuyOnline biedt hiermee een kosteloos alternatief voor de aanschaf van kostbare e-procurement-systemen. Het Lisv, Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen, is de eerste gebruiker van de nieuwe toepassing.

Elk bedrijf dat een account heeft bij BuyOnline, kan gebruikmaken van het e-procurement-systeem. Het systeem kent een trapsgewijze autorisatiestructuur. Hierbinnen worden verschillende accounts aangemaakt met een hiërarchische lijn van bevoegdheden en budgetten. BuyOnline maakt eerst een company account aan met alle algemene gegevens en de naam van de company account administrator. Deze persoon kan de structuur vervolgens verder invullen, met bevoegdheden en budgetten voor department accounts en user accounts. Naast afdelingsbudgetten zijn de volledige bedrijfsbudgetten geïntegreerd in het systeem. Tevens geeft het systeem voortdurend on-line inzicht in de orderhistorie en lopende bestellingen

"Het systeem biedt ons gecontroleerde toegang tot de BuyOnline-site. De centrale afspraken die wij met BuyOnline gemaakt hebben zijn in het systeem verwerkt, zodat de gebruikers binnen het Lisv díe informatie en interface krijgen, die bij zijn of haar specifieke autorisatie past", aldus Corné Roose, Hoofd Automatisering van Lisv. "Daarnaast is in eerste instantie het volledige budget van het Facilitair Bedrijf en de bijbehorende afdelingen in het systeem vastgelegd. Op deze manier kunnen budgetten niet meer overschreden worden. We hebben in de korte periode dat het systeem nu operationeel is al direct een lagere werkdruk bij het inkoopproces van IT-supplies kunnen waarnemen", voegt Roose nog toe.

Robert Poorter, CEO van BuyOnline, zegt: Veel ondernemingen met een gedecentraliseerde inkoop, hebben als gemeenschappelijk probleem dat het inkoopproces en de met leveranciers gemaakte afspraken moeilijk te controleren zijn. Een e-procurement-systeem is hiervoor de oplossing. Maar e-procurement systemen zijn op dit moment kostbaar, niet eenvoudig te implementeren en daardoor hoogdrempelig. Het gevolg hiervan is dat de implementatie van e-procurement nu slechts voorbehouden blijft aan zeer grote ondernemingen. Het BuyOnline e-procurement-systeem is eenvoudig en on-line binnen een paar uur te implementeren en is tevens kosteloos beschikbaar voor klanten van BuyOnline. We maken hiermee e-procurement beschikbaar voor elke onderneming die haar inkooptraject beter wil beheersen.

In eerste instantie zal het BuyOnline e-procurement-systeem uitsluitend ICT-producten bieden, maar dit zal spoedig uitgebreid worden met andere productcategorieën, zoals kantoorartikelen. Uiteindelijk zal het voor een klant zelfs mogelijk zijn om aan te geven welke andere leveranciersrelaties hij wil toevoegen aan het BuyOnline-systeem. BuyOnline zal vervolgens het initiatief nemen om een on-line koppeling te maken met de productdatabase van de betreffende leverancier.

BuyOnline heeft het jaar 2000 met een goed resultaat afgesloten. Al 15 maanden na de oprichting werd het break-even point gepasseerd en maakt de organisatie winst. Naast de e-procurement-oplossing, heeft BuyOnline recentelijk ook de technologie achter haar Shop-in-Shop concept volledig vernieuwd en uitgebreid met features als de supplies configurator , een automatisch overzicht van onderling verwante producten, zoals papier en cartridges gekoppeld aan printers.

Over BuyOnline
BuyOnline is de grootste onafhankelijke on-line IT-specialist van Nederland. Via een eigen e-commerce oplossing heeft BuyOnline het mogelijk gemaakt om makkelijk en snel hardware, software, netwerkproducten en supplies on-line te bestellen. BuyOnline is een efficiënte partner voor de inkoop van veel bedrijven en richt zich tevens op de consument.

Shops4Free, onderdeel van BuyOnline, is een jonge onderneming die zich heeft gespecialiseerd in het bedenken, uitvoeren en implementeren van web-based e-business-oplossingen. De oplossingen stellen klanten in staat hun onderneming te laten profiteren van de voordelen van de nieuwe economie, zonder een hoge kostendrempel.

Over Lisv
Het Lisv is een zelfstandig bestuursorgaan, bestuurd door zogenoemde Kroonleden en vertegenwoordigers van centrale werkgevers- en werknemersorganisaties. Het Lisv is verantwoordelijk voor de uitvoering van de werknemersverzekeringen voor arbeidsongeschiktheid (WAO) en werkloosheid (WW) en van de WAZ (voor arbeidsongeschikte zelfstandigen) en de Wajong (voor jong-gehandicapten). Deze taken worden uitbesteed aan uitvoeringsinstellingen (uvi s) zoals Cadans, GAK Nederland en de SFB Groep. Speerpunten bij de uitvoeringstaken zijn: de beperking van de groei van het WAO-volume, versterking van de reïntegratie van arbeidsgehandicapten, verbetering van de rechtmatigheid van de uitvoering en verhoging van de actualiteit van de informatievoorziening.

Voor meer informatie
Wilt u meer informatie over het e-procurement-systeem, BuyOnline of Lisv, neem dan contact op met:

Robert Poorter
BuyOnline
020-7507600
robert@buyonline.nl

Ward van Beek
Whizpr
0317-410483
ward@whizpr.nl