Politie Amsterdam-Amstelland

Politie nieuwsberichten:

Inval Angel Place

8-2-2001. Vanmorgen heeft de Dienst Centrale Recherche van de politie Amsterdam-Amstelland onder leiding van het openbaar ministerie een onderzoek verricht op het terrein van de Hells Angels aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam. Dit terrein staat ook bekend als Angels Place.

Het onderzoek vond plaats op grond van het feit dat recent informatie bij de politie was binnengekomen dat op verschillende locaties op het terrein vuurwapens aanwezig zouden zijn.

Het tegengaan van vuurwapenbezit is een speerpunt van beleid van zowel het OM als de politie. Dit beleid is erop gericht (in alle gevallen waarin serieuze informatie over vuurwapenbezit binnenkomt), zo snel mogelijk een onderzoek in te stellen. Om die reden is vanmorgen overgegaan tot de actie. Op grond van artikel 49 van de Wet Wapens en Munitie kan de politie te allen tijde zoekingen doen ter inbeslagneming op plaatsen waar, naar redelijkerwijs kan worden vermoed, wapens of munitie aanwezig zijn.

In verband met de grootte van het terrein werden plm 65 opsporingsambtenaren en een peloton ME ingezet. Een arrestatieteam heeft zes aanhoudingen verricht bij het betreden van een pand. Later zijn er nog drie andere aanhoudingen verricht. Alle aanhoudingen zijn op het terrein zelf gedaan. Het totaal aantal verdachten komt hierbij op negen.

Inmiddels zijn vier verdachten na verhoor heengezonden. De andere vijf zijn in belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Bij de zoeking is op verschillende plaatsen het volgende in beslag genomen:


* 4 handvuurwapens, waarvan 1 met geluidsdemper
* 1 machinepistool met geluidsdemper
* diverse soorten munitie

* 10 busjes traangas

* 1 kruisboog met pijlen

* 20 verboden steekwapens (messen)
* een aanzienlijke hoeveelheid zwaar professioneel vuurwerk

* 8 plakken hasj

Zie ook Vuurwapens.