GCI HOLLAND PR

COLT biedt spraak, fax, data en internet via wijkcentrales

PERSBERICHT

Grote snelheid, hoge kwaliteit, scherpe tarieven COLT biedt spraak, fax, data en internet via wijkcentrales

Amsterdam, 8 februari 2001 - COLT Telecom introduceert Local Access, een nieuwe vorm van interconnectie met KPN. Klanten van COLT profiteren door deze ontwikkeling van zeer scherpe tarieven voor nationale en lokale bestemmingen, kunnen internetten tegen lagere kosten en betalen minder voor de zogenaamde 'Carrier select / Carrier preselect'-diensten van COLT. Met zowel Local Access als DSL richt COLT zich op de zakelijke gebruiker. Vanwege de kostenbesparingen, gecombineerd met bedrijfszekere en zeer goede verbindingen in de COLT backbone, zijn Local Access en DSL aantrekkelijk voor zowel grote organisaties, als voor kleine en middelgrote bedrijven.

Met Local Access zorgt COLT voor een glasvezelverbinding met de dichtstbijzijnde wijkcentrale. Van daaruit wordt het signaal verspreid over het bestaande landelijk dekkend kopernetwerk. Voordeel: directe aansluiting op de wijkcentrale brengt COLT dichter bij de klant. Hierdoor is het mogelijk om nog scherpere prijzen aan te bieden. Een combinatie met de COLT DSL-technologie maakt Local Access nog interessanter, omdat het signaal ook via het kopernetwerk - dus na de wijkcentrale - met hoge snelheden kan worden verstuurd.

Toegevoegde waarde
Wim de Gier, Managing Director van COLT: 'Het kostenvoordeel springt direct in het oog. Maar onze klanten krijgen meer: het gebruik van ons glasvezelnetwerk is een belangrijke toegevoegde waarde. COLT staat namelijk voor zeer hoge kwaliteit in techniek en uitmuntende service. Die twee dingen zijn het fundament in alles wat we doen.' COLT heeft vorig jaar een pilot succesvol afgerond. Naar verwachting is halverwege 2001 de nieuwe vorm van interconnectie beschikbaar. De Gier: 'Doordat we inmiddels een van de grootste spelers zijn op de DSL-markt, is Local Access een logische stap.
Het is een ideale combinatie, omdat Local Access hetzelfde netwerk betreft als waarop we DSL leveren. Het DSL-netwerk wordt nog altijd uitgebreid en zal in 2002 alle grote steden in de Randstad beslaan.'

DSL staat voor Digital Subscriber Lines en kent diverse varianten, waarvan ADSL (Asymetric DSL) de laatste tijd veel aandacht heeft vanwege de mogelijkheid met zeer hoge snelheden (tot 2 Mb/s) en tegen lage kosten te communiceren. DSL slaat een brug tussen glasvezelverbindingen en verkeer dat via de 'ouderwetse' koperverbindingen loopt.

Profiel COLT Telecom
COLT Telecom Group plc is een vooraanstaande aanbieder van breedband telecommunicatie- en internet diensten aan bedrijven en overheidsinstellingen in Europa. COLT is momenteel actief in 27 steden in 11 Europese landen, en wil tegen het eind van 2001 diensten aanbieden in 30 à 32 steden. In het boekjaar 1999 had COLT een omzet van GBP401,6 miljoen (fl 1380 miljoen) en verzorgde het bedrijf 7,8 miljard minuten geschakeld dataverkeer. Op 30 september 2000 had COLT 2.676 routekilometers aan glasvezelkabel in de stedelijke netwerken geïnstalleerd, een capaciteit gelijk aan 6,8 miljoen privé-lijnen voor spraakverkeer geleverd en waren er 5.277 gebouwen aangesloten op het COLT-netwerk. Momenteel werkt COLT aan een eigen interstedelijk netwerk met een totale lengte van 15.000 kilometer. COLT heeft eveneens 10 Internet Solution Centers in gebruik, die samen meer dan 55.740 vierkante meter potentiële hostingcapaciteit vertegenwoordigen, en er zijn plannen om het aantal centra in het begin van 2002 uit te breiden tot 20 à 24. COLT Telecom Group plc staat genoteerd aan de Londense effectenbeurs (CTM.L) en aan de Nasdaq (COLT). Informatie over COLT en COLT-producten vindt u op onze website op: www.colt-telecom.nl en/of www.colt-telecom.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: COLT Telecom:
Brigitte Buijs, telefoonnummer 020 - 888 2098
e-mail: brigitte.buijs@colt-telecom.nl

GCI Holland Public Relations / Public Affairs:
Judith Krukkert, telefoonnummer 020 - 676 86 66 e-mail: jkrukkert@gci.nl


08 feb 01 17:24