Provincie Groningen

Groningen, 8 februari 2001 Persbericht nr. 21

Provincie steunt benefietmanifestatie "Het Noorden steunt Molukken / Oost Timor" met f 10.000,-

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten f10.000,- beschikbaar te stellen aan de werkgroep "Het Noorden steunt de Molukken/ Oost Timor" voor een benefietmanifestatie op zaterdag 24 februari 2001 in de Oosterpoort te Groningen.

Het doel van de manifestatie is het informeren en bewust maken van de Groninger bevolking over de situatie op de Molukken en Oost-Timor. Daarnaast hoopt de organisatie geld te genereren voor de landelijke actie "Samen voor de Molukken" die bedoeld is voor hulp aan slachtoffers in de getroffen gebieden, ongeacht hun religie of etnische afkomst.

Tijdens de manifestatie kunnen bezoekers luisteren naar een aantal korte toespraken en naar muziek uit verschillende culturen. Ook is er een informatiemarkt met circa 40 kraampjes. De doelgroep van de manifestatie is breed: kinderen, jongeren, ouderen (Molukkers en niet-Molukkers).

De totale kosten van de manifestatie bedragen f155.000,-. De gemeente Groningen stelt de Oosterpoort beschikbaar en betaalt de rekening van de productieleiding die verzorgd wordt door productiebedrijf "Het Kantoor" van de Oosterpoort. Met elkaar komt dit neer op ongeveer f40.000,-. Met kaartverkoop en sponsoring hoopt de organisatie respectievelijk f65.000,- en f15.000,- bij elkaar te brengen.

De Provinciale bijdrage komt uit het krediet Mondiale Bewustwording. Dit krediet is bedoeld voor activiteiten die zich richten op voorlichting en bewustwording van mondiale problematiek. De activiteiten moeten bestemd zijn voor de inwoners van onze provincie en moeten ook in de provincie Groningen plaatsvinden.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij de afdeling Bestuurscontacten, Joske Kluvers, 050 - 316 41 39.