Windows 2000 Server: één miljoen licenties in één jaar

Windows 2000 Server-familie biedt betrouwbaarheid, schaalbaarheid en kostenbesparingen van maximaal 30 procent

Schiphol-Rijk, 8 februari 2001 - Het aantal verkochte licenties van de Microsoft Windows 2000 Server-familie, inclusief de Standaard, Advanced en Datacenter Server Edities, zal deze maand de één miljoen overschrijden. Deze mijlpaal valt samen met de eerste verjaardag van de wereldwijde lancering van Windows 2000.

De brede adoptie van Windows 2000 Server toont aan dat ondernemingen en organisaties van iedere grootte inmiddels profiteren van de grote flexibiliteit en snellere time-to-market van dit platform. Dankzij het gebruik van Windows 2000 boeken vele van deze organisaties tegelijkertijd miljoenen dollars meer winst, aldus onafhankelijke analisten en klanten zoals Realpoint.com en HSN.com.

"Microsoft lanceerde Windows 2000 een jaar geleden met de belofte dat het nu en in de toekomst zou zorgen voor een verbetering van de bedrijfsprocessen bij klanten, al naar gelang hun behoeften en de concurrentieverhoudingen zich verder ontwikkelen," zegt Steve Ballmer, president en CEO van Microsoft. "Het aantal van één miljoen is een duidelijk signaal van onze klanten dat de Windows 2000 Server-familie voorziet in de betrouwbaarheid en het zakelijke reactievermogen dat zij nodig hebben om voorop te blijven lopen in de snelle digitale economie. We zijn dan ook zeer blij met de respons van klanten en met de groeimogelijkheden die dit biedt voor Microsoft."

"Om vandaag de dag concurrerend te blijven, hebben ondernemingen een ICT-infrastructuur nodig met een ongelooflijk snelle time-to-market en de flexibiliteit om zich snel aan te kunnen passen aan veranderende zakelijke behoeften," zegt Wayne Kernochan, managing vice president, Platform Solutions, Aberdeen Group. "Windows 2000 heeft aangetoond dat het beantwoordt aan de behoeften van grote organisaties. Uit ons onderzoek blijkt ook dat, mits het product op effectieve wijze geïmplementeerd wordt, Windows 2000 enterprise-klasse betrouwbaarheid en schaalbaarheid biedt. Dit betekent dat klanten de investering snel terugverdienen, zonder dat de betrouwbaarheid en de schaalbaarheid in het gedrang komen."

Klanten realiseren meer dan $ 8 miljoen voordeel met Windows 2000 Organisaties die Windows 2000 implementeren besparen van 5 tot 30 procent per jaar op de Total Cost of Ownership (TCO). Uit onderzoeken van Microsoft onder gebruikers van Windows 2000 blijkt dat een jaarlijkse besparing van gemiddeld 18 procent mogelijk is. Vele van deze gebruikers zijn in staat hun ICT-investeringen in negen tot twaalf maanden volledig terug te verdienen. Grotere organisaties voorzien een gemiddeld voordeel van $ 8 miljoen, over een periode van drie jaar. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op TCO-analyses die gecontroleerd zijn door een consultant van Gartner Group of Giga Information Group.

Windows 2000 vormt fundament voor .NET-oplossingen Klanten en analisten bevestigen dat Microsoft haar beloften op het gebied van betrouwbaarheid, schaalbaarheid en beheersbaarheid is nagekomen. Windows 2000 biedt een hoge waarde doordat het solution providers in staat stelt om gedistribueerde Web-oplossingen van de volgende generatie te bouwen op het .NET-platorm.

De Windows 2000 Server-familie omvat de Standaard, Advanced en Datacenter servers. Windows 2000 Server is het veelzijdige netwerk-besturingssysteem voor organisaties van iedere grootte. Windows 2000 Advanced Server is het server-besturingssysteem voor bedrijfskritische web- en bedrijfsapplicaties en Windows 2000 Datacenter Server is het server-besturingssysteem voor de zwaarste behoeften op het gebied van schaalbaarheid en beschikbaarheid. Windows 2000 Professional is de beste client voor de huidige applicaties en de nieuwe .NET-toepassingen die momenteel worden ontwikkeld. Het brengt organisaties dichter bij .NET door een betrouwbare, beheersbare en veilige desktop-beleving te bieden. Tezamen met Internet-technologieën, met onder andere ondersteuning voor web-standaards zoals XML, stelt Windows 2000 Professionals organisaties in staat om hun desktopsystemen volledig te beheren. Windows 2000 helpt de TCO te reduceren en biedt organisaties een flexibel eindgebruikersplatform waarmee applicaties probleemloos uitgerold kunnen worden.

Meer informatie over Windows 2000 Server is te vinden op www.microsoft.com/windows2000/. Daarnaast zijn er diverse case studies te vinden over klanten, die zakelijke waarde van Microsoft-oplossingen aantonen. Deze zijn te vinden op www.microsoft.com/business/value/casestudies/casestudyname.asp.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.