Gemeente Zoetermeer

Aanmeldingsformulier 'Nationale Burendag', verkrijgbaar vanaf 19 februari

De vier Zoetermeerse woningcorporaties, Vestia, De Goede Woning, Vidomes en Hertog Hendrik van Lotharingen, Bovos, Humanitas en de gemeente onderkennen het belang van het hebben van goede buren. Daarom willen zij dit jaar weer meewerken aan de 'Nationale Burendag'. Zij hebben echter wel hulp nodig om de beste buur te vinden.

Beste Buur
De Burendag staat voor iets heel simpels en essentieels: het besef dat mensen een boodschap aan elkaar hebben, omdat ze met elkaar samenleven.
Geen mens kan alleen maar op zichzelf zijn; er zijn altijd momenten en omstandigheden waarin je iemand nodig hebt. De waarde van het werken aan sociale verbanden en onderlinge betrokkenheid, die mensen ondersteunt als het even tegenzit, wordt meer en meer erkend. Het mooie van de Burendag is dat wordt getoond dat juist in die situaties goede voorbeelden van onschatbare waarde zijn. Deze voorbeelden laten zien dat goed burengedrag een positief gevolg heeft voor het samen leven en samen wonen. Zij stimuleren daarnaast ook andere mensen om verantwoordelijkheid te nemen voor elkaar.

Aanmelden
Kent u iemand die zich inzet voor de leefbaarheid in de buurt, de woonomgeving, het oplossen van knelpunten, het schoonhouden van het plantsoen e.d.? Neem dan nu uw kans waar om deze buur in het zonnetje te zetten!

Vanaf 19 februari liggen de aanmeldingsformulieren in alle wijkposten van de gemeente, in het Informatiecentrum Stadhuis, op de kantoren van de vier woningcorporaties, en bij Bovos en Humanitas klaar. Uw formulier geeft u voor 26 maart weer af op het adres waar u het heeft opgehaald. Hoe meer aanmeldingen, hoe beter het is. Een deskundige jury onder leiding van wethouder Heidema kiest de Beste Buur 2001.
Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 21 april om 11.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis maakt wethouder Heidema bekend wie deze titel verdient.



Gemeente Zoetermeer © February 2001

Last update: 8 February 2001 (16:33)