Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 8-02-2001 Persbericht district Den Bosch

POGING OVERVAL OP SNACKBAR (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond heeft een onbekende man geprobeerd een snackbar te overvallen op de Maastrichtseweg in s-Hertogenbosch. De man kwam gewapend met een vuistvuurwapen de zaak binnen en eiste geld. De eigenaar van de zaak gooide met een keukenattribuut in de richting van de dader om hem af te schrikken. De overvaller nam daarop te benen.

DRUGGEBRUIKERS BEKEURD (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag zijn op de Barbaraplaats in s-Hertogenbosch een 31-jarige en 33-jarige Bosschenaar bekeurd voor het op de openbare weg gebruiken van drugs.

POGING BEDRIJFSINBRAAK (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is ingebroken in een bedrijfspand aan de Tweeling in s-Hertogenbosch. Een werknemer zag licht branden in een ruimte waar dat niet hoorde en ging poolshoogte nemen. Hij betrapte daar twee inbrekers die onmiddellijk de benen namen. In een poging het tweetal te achtervolgen kwam de werknemer ten val. De daders wisten te ontsnappen.

BESTUURDER ONDER INVLOED VEROORZAAKT AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond heeft een 20-jarige Bosschenaar op de kruising Hekellaan /Oostwal in s-Hertogenbosch onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt. De man reed door rood licht en botste met zijn auto tegen de auto van een 29-jarige Bossche. De bestuurders raakten lichtgewond. De verdachte is een nacht ter observatie opgenomen in het GZG. In verband met alcoholgebruik is van hem een bloedproef genomen. De verdachte bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

ZOON AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING OUDERS (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is een 27-jarige man aangehouden voor bedreiging van zijn ouders bij hun woning aan de Negende Donk in s-Hertogenbosch. De niet meer thuiswonende zoon kwam in agressieve toestand aan de deur en werd daarom niet binnengelaten. Hij vernielde een ruit van de voordeur en bedreigde zijn ouders verbaal. Een door de ouders gewaarschuwd familielid wist de zoon te kalmeren en bracht hem later naar het bureau. Hij is aangehouden en ingesloten.

WINKELDIEF BEROEPT ZICH OP PASTOOR (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag betrapte een NS-medewerker in een supermarkt aan het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 28-jarige Vlijmenaar op diefstal van etenswaren. De man verklaarde toestemming van een onbekende pastoor te hebben om eten te stelen als hij honger had. Hij is aangehouden en ingesloten.

ZOON VERWONDT VADER EN RICHT RAVAGE AAN (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag is een 23-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling en plegen van vernielingen in de woning van zijn vader aan de Aert van Nesstraat in s-Hertogenbosch. De politie hield de man kort daarna aan voor de woning van het 54-jarige slachtoffer. De zoon kwam aan de deur en mocht van zijn vader de woning niet binnen in verband met eerdere problemen tussen de twee. De verdachte gooide met stenen de ruiten van de voordeur in, pakte een bezem en ging zijn vader en het meubilair te lijf. Verder gooide hij met glasscherven naar zijn vader. Op een gegeven moment verliet hij de woning en gooide diverse stenen door de woonkamerruit. Het slachtoffer liep bloedende verwondingen op aan borst en neus. Uit het onderzoek bleek dat alle ruiten op de benedenverdieping van het woonhuis waren vernield. Agenten troffen een twintig stenen aan in de woning. De verdachte is aangehouden en ingesloten.