Gemeente Rotterdam

Schilderij 'de brand van Rotterdam' naar Chabot Museum

(6-2)Het schilderij 'De brand van Rotterdam' van de schilder Henk Chabot wordt in langdurig bruikleen gegeven aan het Chabot Museum. De gemeente kocht het schilderij in 1980 als aandenken aan het bombardement van Rotterdam. Het kreeg een plaats in de koffiekamer van de Raad.
De waardering van het werk van Chabot is de afgelopen periode blijven toenemen en de gemeente leende het werk daarom regelmatig uit voor exposities. De huidige staat van het bijzondere werk vraagt echter in toenemende mate om bijzondere zorg, die in het stadhuis niet kan worden geboden.
Het Chabot Museum heeft 'De brand van Rotterdam' in langdurig bruikleen gevraagd. Het College van B. en W. heeft dit verzoek gehonoreerd omdat het Chabot Museum aan alle voorwaarden voor een goede verzorging van het werk voldoet: mooie verlichting, een goede klimaatbeheersing en een goede beveiliging. Bovendien hangt het werk in het Chabot Museum in een voor het publiek toegankelijke ruimte. Het College behoudt het recht voor het schilderij voor een expositie in het stadhuis tijdelijk terug te halen.