Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 8-02-2001 2e Persbricht van Donderdag 8 februari 2001

Berichten uit de regio

Budel: Onder invloed

Op de Nieuwstraat is woensdagavond om 20.57 uur, een 37-jarige automobilist uit Hamont (B) aangehouden. De man bestuurder zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.70 promille aan. De man kreeg een transactie van 410 gulden en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Heeze: Snelheidscontrole

Woensdagmiddag tussen 15.05 uur en 17.30 uur is op de Somerenseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 700 gecontroleerde voertuigen reden er 110 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.

Budel: Snelheidscontrole

Woensdagavond tussen 19.05 uur en 21.30 uur is er op de Burg. van Houtstraat een snelheidscontrole gehouden. 100 van de 325 gecontroleerde reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

Helmond: Onder invloed

Donderdagmorgen om 00.25 uur is op de Weg Door De Rijpel een 59-jarige Helmonder aangehouden. De man had kort ervoor op de rotonde van de Rembrandtlaan / Rijpelbaan een aanrijding veroorzaakte en was doorgereden. Bij controle bleek dat de man zijn personenauto bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.55 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding voor heling

Een 20-jarige Eindhovenaar is vanmorgen op het Franz Leharplein aangehouden wegens heling van een fiets. De verdachte had een damesfiets bij zich die, bij controle bleek, van diefstal afkomstig was. Hij is voor onderzoek ingesloten. De fiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde

Vanmorgen omstreeks 07.14 uur is een 39-jarige fietser uit Eindhoven bij een aanrijding met een personenauto gewond geraakt. Een 39-jarige Eindhovense automobilist reed over de St. Trudostraat en verleende op de kruising met de Strijpsestraat geen voorrang aan de voor hem van links komende fietser. De fietser klaagde over pijn in de nek.

Helmond: Diefstal bedrijfsauto

Tussen woensdagavond 23.00 uur en donderdag 07.00 uur is er vanaf de Sint Willibrordstraat een bedrijfsauto, merk Mercedes-Benz, type 308, voorzien van het kenteken VX-36-FK en met openlaadbak, weggenomen. Op de auto hing een ladder en in de laadbak stonden 3 gasflessen.

Eindhoven: Stoffelijk overschot vermiste man gevonden In de rivier de Dommel nabij de Insulindelaan is donderdag rond 10.50 uur het stoffelijk overschot van Petrus (Peter) Holten uit Eindhoven aangetroffen. De 57-jarige Peter Holten werd sinds 5 januari van dit jaar vermist. Hij was het laatst gezien in een café aan de Schootsestraat in het stadsdeel Strijp. Hij was daar op een nieuwjaarsreceptie van zijn werk. Zijn collegas die ook op deze receptie waren, gingen eerder weg dan Peter. Vanaf die vrijdagavond werd de man vermist. Zowel de politie als de familie van Peter en zijn collegas hebben gezocht. De route van het café naar zijn woning in de Hadewychlaan in het stadsdeel Stratum werden bekeken. De vermissing werd via de plaatselijke media gepubliceerd en ook het tv-programma Tros Vermist besteedde in haar uitzending aandacht aan de vermissing. Vorige week maandag werd door speciaal opgeleide speurhonden een gedeelte van het Eindhovens Kanaal afgezocht en een gedeelte van de Dommel. Dit waren plekken waar Peter Holten mogelijk gepasseerd kon hebben als hij van het café naar huis fietst. Vandaag zag een voorbijganger de man in het water liggen. Hij lag tegen de walkant, tussen de takken van een struik. De brandweer heeft het lichaam uit het water gehaald. Na onderzoek door de technische recherche en de GGD
-arts bleek er geen sprake van lichamelijk geweld en er zijn geen sporen van misdrijf gevonden.

Eindhoven: Alarmmelding waterstoflek

Donderdagmorgen kwam een alarmmelding binnen over een waterstoflekkage op het terrein van Philips aan de Glaslaan. De hulpdiensten gingen ter plaatse. De drie - tot vierhonderd werknemers in de bewuste fabriekshal werden naar buiten gebracht. Onderzoek door de brandweer leverde als snel op dat het alarm was veroorzaakt door een technische storing. Er was dus geen waterstof ontsnapt. De werknemers van Philips konden daarna weer terug naar hun werkplek.

Eindhoven: Diefstal bedrijfsauto

Vanmorgen omstreeks 1230 uur, is er op de Beukenlaan een bestelauto, merk Mercedes-Benz, type Sprinter, kleur wit, voorzien van het kenteken VS-NJ-14 en met het opschrift Correct Express, weggenomen. De bestuurder had juist zijn auto geopend en de sleutels in het contact gestoken toen hij ruw achterover werd getrokken waarna een onbekende man in de auto stapte en voor de ogen van de verbaasde bestuurder wegreed in de richting van het Strijps Bultje.

Best: Diefstal personenauto

Vanaf de Schooneveldstraat is woensdag tussen 17.45 uur en 20.30 uur, een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken YS-16-XV, weggenomen.

Deurne: Diefstal personenauto

Tussen woensdag 22.00 uur en donderdag 07.55 uur is er vanaf de Pinksterbloem een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur grijs, voorzien van het kenteken LH-DF-28, weggenomen. Het gestolen voertuig in de loop van vandaag uitgebrand aangetroffen op de Zeilbergsestraat.

Nuenen: Zakkenrollen

Woensdagmiddag omstreeks 14.15 uur is op de Parkstraat een 45-jarige inwoonster van Nuenen het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw is uit haar tas weggenomen.

Reusel: Diefstal uit een woning

Woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Marialaan. Men kwam de woning binnen door een vermoedelijk niet afgesloten toegangsdeur. De hele woning is doorzocht. Uit de woning zijn enkele sieraden en ongeveer 400 gulden aan geld weggenomen.

Bladel: Verkeerscontrole

In de gemeente Bladel zijn vandaag op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Hierbij zijn 107 voertuigen en 27 bromfietsen gecontroleerd. 8 bestuurders kregen een waarschuwing. 19 bestuurders kregen een proces-verbaal. 8 voor de autogordel, 1 voor de geldigheid APK, 4 voor het niet dragen van de helm, 1 bromfietser voor de snelheid, 1 voor het geen richting aangeven, 2 voor het niet tonen van het bromfietscertificaat, 1 geen rijbewijs en een automobilist voor het niet verzekerd zijn.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Vanmorgen is er tussen 10.30 uur en 12.00 uur op snelheid gecontroleerd op de Volmolenweg. Er zijn 306 voertuigen gecontroleerd waarvan er 41 sneller reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 136 km/u.

Veldhoven: Diefstal uit een bedrijf

Tussen woensdagavond 18.00 uur en donderdagmorgen 08. 25 uur, is er ingebroken in een bedrijf aan de Run. Niet bekend is hoe men het bedrijf binnen is gekomen. Uit het bedrijf zijn vijf laptops en een laptoptas weggenomen.

Valkenswaard: Inbraak in een woning

Vandaag is er tussen 10.30 uur en 12.30 uur ingebroken in woning aan de Bakkerstraat. Men kwam de woning binnen door het wegnemen van een ruit uit de achterdeur. Uit de woning zijn een stereo-installatie, een spiegelreflexcamera en een zilveren jubileumspeld, weggenomen.