Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


KNAU kiest voor limietpogingen

(08-02-2001)

Marko Koers was de eerste atleet die de dispensatie heeft aangevraagd bij de KNAU. Hij zou deelnemen aan de 1500 meter. Doordat Gertjan Liefers heeft besloten om niet op deze afstand uit te komen blijft er voor Koers weinig tegenstand over. Koers heeft vanuit Birmingham een aanbod gekregen om te starten in een zeer sterk deelnemersveld. Hier heeft hij een reële kans om de limiet van 3.40.00 minuut voor het WK indoor in Lissabon te halen.

Voor Wilbert Pennings is de situatie vergelijkbaar. Deze hoogspringer zal op de NK-indoor waarschijnlijk grotendeels alleen springen omdat de tegenstand tijdens dit kampioenschap waarschijnlijk op lagere hoogtes zal afvallen.
Pennings krijgt in Arnstadt, tussen de wereldtop op het onderdeel hoogspringen, een kans om de WK-limiet van 2.30 meter te springen. In Wuppertal sprong hij al ruim over 2.24 meter en dat was voor de wedstrijdorganisatie in Arnstadt de reden om de Nederlandse atleet uit te nodigen.

De KNAU realiseert zich terdege dat door deze beslissing deze onderdelen op het NK-indoor minder sterk bezet zullen zijn. Er wordt daarom benadrukt dat het hier een uitzondering betreft die bedoeld is om de twee atleten in staat te stellen de limieten voor het WK-indoor in Lissabon te behalen.
In het nieuw op te zetten trainingsplan KNAU wordt een structuur gezocht waardoor limietpogingen in de toekomst ook tijdens NK's een goede kans van slagen hebben.