Gemeente Tilburg

08-02-2001

Gemeente maakt uitbreiding Interpolis mogelijk

Tussen Interpolis en de gemeente Tilburg is een akkoord bereikt over een forse uitbreiding. Interpolis komt ruimte in haar huidige vestigingslokatie aan de Spoorlaan ruimte tekort en is naarstig op zoek naar extra kantoorruimte. Met medewerking van de gemeente heeft Interpolis besloten zich te gaan vestigen aan de Hub van Doorneweg.

Het in 1999 door de gemeente, in samenwerking met Storimans Belegging & Beheer, ontwikkelde stedenbouwkundige plan aan de Hub van Doorneweg voorziet in de bouw van in totaal 4 torens in een gemiddelde hoogte van 12 bouwlagen. Afgelopen jaar zijn daarvan al twee kantoortorens verrezen.

Het akkoord met Interpolis leidt er toe dat er medio 2001 wordt gestart met de bouw van de volgende twee torens van ca. 12000 m2 bruto vloeroppervlak. Bouwer is het Tilburgse bouwbedrijf Remmers. Verwacht wordt dat Interpolis deze twee torens in de 2e helft van 2002 kan betrekken. Er zullen ruim 400 personen gaan werken. Met de bouw is een investering gemoeid van f 35 á f 40 miljoen.