FNV

Thema-avond 5e Nota Ruimtelijke Ordening
Regio Midden - hanny.cohen@fnv.nl

Op donderdag 8 februari 2001 vindt er een thema-avond plaats over de 5e Nota Ruimtelijke Ordening. De bijeenkomst vindt plaats in het regiokantoor Oudenoord 172 te Utrecht. Aanvang: 19.30 uur. U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Dit jaar zal deel 1 van de nota volop in discussie komen bij de Gemeenten, de Provincie, Kamers van Koophandel en de OASE. Het is dus van groot belang dat de FNV M-N een mening vormt over de toekomstige ruimtelijke invulling van de provincie Utrecht. De uitkomsten van de discussies over de nota zullen hun uitwerking hebben op het komende streekplan van de provincie Utrecht.

Maakt de FNV zich sterk voor "rood" ( wonen en werken), moet prioriteit gegeven worden aan "groen" (natuur en milieu) of kunnen "rood" en "groen" samengaan. Moet de eigenbehoefte aan bedrijventerreinen opgevangen worden in de provincie Utrecht of moet ruimte geclaimd worden buiten de provinciegrenzen, bijvoorbeeld Flevoland. Kortom, genoeg stof tot een interessante discussie.

Voor de pauze zal Henk Leemreize, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening op het FNV hoofdkantoor in Amsterdam, ingaan op de standpunten die landelijk door de FNV zijn ingenomen bij de zogenaamde polderoverleggen met minister Jan Pronk. Wil Stekelenburg zal ingaan op de voorstellen die de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland heeft ingebracht bij de "input" op de nota. Mario van Dijk zal een toelichting geven op de "input" van de Kamers van Koophandel Utrecht, te weten de nota "Groeien binnen grenzen". Na de pauze zal de discussie plaatsvinden met hopelijk als resultaat een FNV-standpunt.

De themabijeenkomst is openbaar, u bent van harte welkom!

Voor meer informatie bel Maris van Leeuwen T. 030 - 23 26 430

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/midden